Nabeschouwing Fiorentina - Juventus (2-0) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 21 mei 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Fiorentina het zaterdag 21 mei 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Juventus (2-0)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 2-0 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door A. Duncan, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 92e minuut voor dat Fiorentina via N. Gonzalez op 2-0 kwam te staan.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Fiorentina.

LIVE Fiorentina - Juventus 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Kean Juventus
44' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Igor Fiorentina
46' Doelpunt Fiorentina Doelpunt A. Duncan met assist van G. Bonaventura Fiorentina 1-0
46' Wissel Juventus Wissel D. Rugani voor G. Chiellini Juventus
46' Wissel Juventus Wissel C. Pinsoglio voor M. Perin Juventus
56' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Venuti Fiorentina
56' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Rabiot Juventus
60' Wissel Juventus Wissel M. Ake voor F. Bernardeschi Juventus
61' Wissel Fiorentina Wissel A. Odriozola voor L. Venuti Fiorentina
69' Wissel Fiorentina Wissel J. Ikone voor R. Saponara Fiorentina
70' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor S. Amrabat Fiorentina
76' Wissel Juventus Wissel D. Vlahovic voor M. Kean Juventus
76' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor F. Miretti Juventus
84' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. de Ligt Juventus
85' Wissel Fiorentina Wissel L. Torreira voor A. Duncan Fiorentina
85' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor K. Piatek Fiorentina
92' Penalty Fiorentina Penalty N. Gonzalez Fiorentina 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Juventus
Opstellingen Fiorentina - Juventus
De opstellingen van Fiorentina en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Juventus zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Juventus

Fiorentina en Juventus treffen elkaar in de 38e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Juventus in de Serie A vond plaats op 6 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 17 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Fiorentina. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 4
Winst Juventus 17
Gelijkspel 10
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 8e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 4e plaats.