Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (1-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 3 oktober 2021 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Fiorentina het zondag 3 oktober 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (1-2)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 1-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door L. Martinez Quarta, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Napoli kreeg via L. Insigne in de 39e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Simone Sozza de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de openingsgoal kwam Napoli in de 39e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van H. Lozano.

In de 50e minuut was het Napoli dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van A. Rrahmani, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simone Sozza, waardoor Napoli dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Napoli 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Fiorentina Doelpunt L. Martinez Quarta met assist van D. Vlahovic Fiorentina 1-0
31' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Bonaventura Fiorentina
36' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Martinez Quarta Fiorentina
39' Penalty gemist Napoli Penalty gemist L. Insigne Napoli
39' Doelpunt Napoli Doelpunt H. Lozano Napoli 1-1
41' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor V. Italiano Fiorentina
50' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Rrahmani met assist van P. Zielinski Napoli 1-2
52' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor E. Pulgar Fiorentina
54' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Z. Anguissa Napoli
57' Wissel Fiorentina Wissel R. Sottil voor J. Callejon Fiorentina
57' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor H. Lozano Napoli
57' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor P. Zielinski Napoli
65' Wissel Fiorentina Wissel L. Torreira voor E. Pulgar Fiorentina
67' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Rui Napoli
70' Wissel Napoli Wissel D. Demme voor L. Insigne Napoli
77' Wissel Fiorentina Wissel M. Benassi voor A. Odriozola Fiorentina
77' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor A. Duncan Fiorentina
78' Wissel Fiorentina Wissel A. Kokorin voor G. Bonaventura Fiorentina
84' Wissel Napoli Wissel A. Petagna voor V. Osimhen Napoli
84' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor F. Ruiz Napoli
91' Gele kaart Napoli Gele kaart voor D. Demme Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Napoli
Opstellingen Fiorentina - Napoli
De opstellingen van Fiorentina en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Napoli

Fiorentina en Napoli treffen elkaar in de 7e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Napoli in de Serie A vond plaats op 16 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 14 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Fiorentina. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 6
Winst Napoli 14
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 5e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 1e plaats.