Nabeschouwing Genoa - Bologna (0-1) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 21 mei 2022 - 17:15 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Genoa het zaterdag 21 mei 2022 om 17:15 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Bologna (0-1)

Het Serie A duel tussen Genoa en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Gianpiero Miele geëindigd in een 0-1 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 66e minuut door M. Barrow, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Bologna uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Genoa - Bologna 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Aebischer Bologna
38' Gele kaart Genoa Gele kaart voor P. Galdames Genoa
46' Wissel Genoa Wissel M. Frendrup voor P. Galdames Genoa
46' Wissel Genoa Wissel F. Melegoni voor M. Portanova Genoa
46' Wissel Bologna Wissel R. Stivanello voor L. Binks Bologna
46' Wissel Bologna Wissel K. Urbanski voor J. Schouten Bologna
54' Gele kaart Genoa Gele kaart voor D. Criscito Genoa
56' Wissel Genoa Wissel A. Cambiaso voor N. Amiri Genoa
59' Gele kaart Genoa Gele kaart voor L. Ostigard Genoa
66' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Barrow Bologna 0-1
67' Wissel Genoa Wissel N. Rovella voor Hernani Genoa
71' Wissel Genoa Wissel C. Ekuban voor D. Criscito Genoa
72' Wissel Bologna Wissel A. Hickey voor W. Amey Bologna
75' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor A. Raimondo Bologna
88' Wissel Bologna Wissel N. Bagnolini voor F. Bardi Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Bologna
Opstellingen Genoa - Bologna
De opstellingen van Genoa en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Siniša Mihajlović
Voorbeschouwing Genoa - Bologna

Genoa en Bologna treffen elkaar in de 38e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianpiero Miele en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Bologna in de Serie A vond plaats op 21 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Genoa favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genoa 9
Winst Bologna 8
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 19e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 13e plaats.