In de Serie A neemt Genoa het zaterdag 18 september 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Fiorentina (1-2)

Het Serie A duel tussen Genoa en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een 1-2 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door R. Saponara, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Fiorentina opnieuw te scoren. In de 89e minuut was het G. Bonaventura die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Fiorentina. Vlak voor tijd werd de stand 1-2 doordat D. Criscito van Genoa een penalty wist te benutten in de 98e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Livio Marinelli, waardoor Fiorentina dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Genoa - Fiorentina
Goals
1
2
Balbezit
35%
65%
Gele kaarten
4
4
Schoten totaal
9
15
Schoten op doel
3
5
Aanvallen
58
129
Gevaarlijke aanvallen
21
65
Passes
317
576
Overtredingen
12
15
Buitenspel
2
1
Corners
1
11
Wissels
5
5
LIVE Genoa - Fiorentina 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Gele kaart Genoa Gele kaart voor A. Toure Genoa
15' Gele kaart Genoa Gele kaart voor D. Criscito Genoa
20' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Z. Vanheusden Genoa
26' Wissel Fiorentina Wissel A. Duncan voor G. Castrovilli Fiorentina
36' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor A. Odriozola Fiorentina
48' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor C. Biraghi Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor N. Gonzalez Fiorentina
53' Wissel Genoa Wissel Hernani voor F. Melegoni Genoa
53' Wissel Genoa Wissel G. Pandev voor M. Destro Genoa
54' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Martinez Quarta Fiorentina
59' Wissel Genoa Wissel D. Biraschi voor A. Cambiaso Genoa
60' Doelpunt Fiorentina Doelpunt R. Saponara met assist van G. Bonaventura Fiorentina 0-1
63' Wissel Genoa Wissel V. Behrami voor A. Toure Genoa
63' Wissel Genoa Wissel Y. Kallon voor M. Fares Genoa
66' Gele kaart Genoa Gele kaart voor V. Behrami Genoa
78' Wissel Fiorentina Wissel S. Amrabat voor E. Pulgar Fiorentina
80' Wissel Fiorentina Wissel M. Benassi voor A. Odriozola Fiorentina
81' Wissel Fiorentina Wissel A. Kokorin voor D. Vlahovic Fiorentina
85' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor A. Kokorin Fiorentina
89' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Bonaventura met assist van R. Saponara Fiorentina 0-2
98' Penalty Genoa Penalty D. Criscito Genoa 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Fiorentina
Opstellingen Genoa - Fiorentina
De opstellingen van Genoa en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Fiorentina

Genoa en Fiorentina treffen elkaar in de 4e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 3 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 10 keer wist de ploeg van Genoa te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Genoa. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Genoa 3
Winst Fiorentina 10
Gelijkspel 15
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 13e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Genoa - Fiorentina Opstelling Genoa Opstelling Fiorentina Live Genoa - Fiorentina Live Genoa - Fiorentina kijken Genoa - Fiorentina kijken Live Genoa - Fiorentina stream Genoa - Fiorentina Fox Sports Nabeschouwing Genoa - Fiorentina Uitslag Genoa - Fiorentina Statistieken Genoa - Fiorentina Serie A 2021/2022 Genoa - Fiorentina wedden Genoa - Fiorentina gokken Genoa - Fiorentina Unibet