Nabeschouwing Genoa - Spezia (0-1) || Serie A 2021/2022

Zondag 9 januari 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Genoa het zondag 9 januari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Spezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Spezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Spezia (0-1)

Het Serie A duel tussen Genoa en Spezia is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 0-1 overwinning voor Spezia. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door S. Bastoni, waarmee Spezia met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Spezia dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Spezia.

LIVE Genoa - Spezia 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Spezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Genoa Gele kaart voor C. Ekuban Genoa
14' Doelpunt Spezia Doelpunt S. Bastoni met assist van D. Verde Spezia 0-1
16' Gele kaart Genoa Gele kaart voor M. Destro Genoa
46' Wissel Genoa Wissel S. Hefti voor M. Bani Genoa
46' Wissel Genoa Wissel N. Rovella voor F. Melegoni Genoa
46' Wissel Genoa Wissel G. Pandev voor A. Cambiaso Genoa
54' Gele kaart Genoa Gele kaart voor J. Vasquez Genoa
55' Gele kaart Spezia Gele kaart voor R. Manaj Spezia
71' Wissel Genoa Wissel F. Caicedo voor C. Ekuban Genoa
78' Wissel Spezia Wissel M. Nzola voor R. Manaj Spezia
80' Wissel Genoa Wissel M. Portanova voor M. Badelj Genoa
82' Gele kaart Spezia Gele kaart voor G. Maggiore Spezia
85' Wissel Spezia Wissel V. Kovalenko voor G. Maggiore Spezia
89' Wissel Spezia Wissel S. Ferrer voor D. Verde Spezia
94' Gele kaart Spezia Gele kaart voor K. Amian Spezia
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Spezia
Opstellingen Genoa - Spezia
De opstellingen van Genoa en Spezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Spezia zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Genoa - Spezia

Genoa en Spezia treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Spezia in de Serie A vond plaats op 26 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Genoa favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Spezia slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genoa 2
Winst Spezia 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 19e positie staat, terwijl we Spezia terugvinden op de 17e plaats.