Nabeschouwing Inter Milan - Empoli (4-2) || Serie A 2021/2022

Vrijdag 6 mei 2022 - 18:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Inter Milan het vrijdag 6 mei 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milano.

Via de Inter Milan - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Inter Milan - Empoli (4-2)

Het Serie A duel tussen Inter Milan en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Manganiello geëindigd in een 4-2 overwinning voor Inter Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Empoli kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van A. Pinamonti. Empoli vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Asllani op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van S. Romagnoli zorgde ervoor dat Inter in de 40e minuut op 1-2 kwam te staan.

Na 45 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Martinez de 2-2 maakte voor Inter. Inter leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 64 minuten op voorsprong na een goal van L. Martinez: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 94e minuut en kwam op naam te staan van Inter speler A. Sanchez, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Manganiello bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Inter Milan.

LIVE Inter Milan - Empoli 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Inter Milan - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Empoli Doelpunt A. Pinamonti met assist van S. Zurkowski Empoli 0-1
10' VAR: Afgekeurd doelpunt S. Żurkowski Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel S. Żurkowski Empoli
28' Doelpunt Empoli Doelpunt K. Asllani met assist van R. Fiamozzi Empoli 0-2
40' Eigen doelpunt Inter Eigen doelpunt S. Romagnoli Inter 1-2
45' Doelpunt Inter Doelpunt L. Martinez met assist van H. Calhanoglu Inter 2-2
60' Wissel Empoli Wissel L. Henderson voor S. Zurkowski Empoli
60' Wissel Empoli Wissel F. Di Francesco voor N. Bajrami Empoli
64' Doelpunt Inter Doelpunt L. Martinez Inter 3-2
64' Gele kaart Inter Gele kaart voor L. Martinez Inter
68' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor F. Di Francesco Empoli
69' Wissel Empoli Wissel A. Ismajli voor L. Stulac Empoli
70' Wissel Inter Wissel A. Vidal voor H. Calhanoglu Inter
70' Wissel Inter Wissel E. Dzeko voor L. Martinez Inter
71' Wissel Inter Wissel D. DAmbrosio voor F. Dimarco Inter
76' Wissel Inter Wissel M. Darmian voor D. Dumfries Inter
78' Wissel Empoli Wissel M. Benassi voor R. Fiamozzi Empoli
82' Wissel Inter Wissel A. Sanchez voor J. Correa Inter
94' Doelpunt Inter Doelpunt A. Sanchez met assist van E. Dzeko Inter 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Inter Milan - Empoli
Opstellingen Inter Milan - Empoli
De opstellingen van Inter Milan en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Inter Milan gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Inter Milan - Empoli

Inter Milan en Empoli treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Manganiello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Inter Milan en Empoli in de Serie A vond plaats op 27 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Inter Milan favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Inter Milan 13
Winst Empoli 1
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Inter Milan op een 2e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 14e plaats.