Nabeschouwing Juventus - Lazio (2-2) || Serie A 2021/2022

Maandag 16 mei 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Juventus het maandag 16 mei 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Lazio (2-2)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Juventus en Lazio geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door D. Vlahovic, waarmee Juventus met 1-0 de leiding nam. Juventus vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Morata op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van Alex Sandro zorgde ervoor dat Lazio in de 51e minuut op 2-1 kwam te staan.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Lazio nadat S. Milinkovic-Savic in de 96e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Juventus - Lazio 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Juventus Doelpunt D. Vlahovic met assist van A. Morata Juventus 1-0
18' Wissel Juventus Wissel M. de Ligt voor G. Chiellini Juventus
36' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Morata met assist van J. Cuadrado Juventus 2-0
41' Gele kaart Lazio Gele kaart voor F. Acerbi Lazio
47' Gele kaart Juventus Gele kaart voor F. Bernardeschi Juventus
51' Eigen doelpunt Lazio Eigen doelpunt Alex Sandro Lazio 2-1
52' Wissel Lazio Wissel Pedro voor J. Cabral Lazio
62' Wissel Juventus Wissel M. Ake voor M. Locatelli Juventus
62' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor D. Vlahovic Juventus
62' Wissel Juventus Wissel L. Pellegrini voor A. Morata Juventus
68' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
76' Wissel Lazio Wissel T. Basic voor L. Alberto Lazio
76' Wissel Lazio Wissel Lucas Leiva voor D. Cataldi Lazio
78' Wissel Juventus Wissel M. Palumbo voor P. Dybala Juventus
80' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Ake Juventus
83' Gele kaart Lazio Gele kaart voor S. Milinkovic-Savic Lazio
84' Wissel Lazio Wissel S. Radu voor M. Lazzari Lazio
90' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Patric Lazio
96' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinkovic-Savic Lazio 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Lazio
Opstellingen Juventus - Lazio
De opstellingen van Juventus en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Lazio

Juventus en Lazio treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giovanni Ayroldi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Lazio in de Serie A vond plaats op 20 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Juventus favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Lazio slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Juventus 22
Winst Lazio 2
Gelijkspel 7
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 4e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 5e plaats.