Nabeschouwing Lazio - Bologna (3-0) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 12 februari 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Lazio het zaterdag 12 februari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Lazio - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Bologna (3-0)

Het Serie A duel tussen Lazio en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Marco Piccinini geëindigd in een 3-0 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. C. Immobile maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Lazio vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Lazio vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Zaccagni op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut volgde een derde treffer van Lazio, waarmee M. Zaccagni zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Piccinini, waardoor Lazio dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lazio - Bologna 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Lazio Penalty C. Immobile Lazio 1-0
20' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Svanberg Bologna
40' Gele kaart Lazio Gele kaart voor L. Alberto Lazio
45' Gele kaart Bologna Gele kaart voor G. Medel Bologna
46' Wissel Bologna Wissel D. Kasius voor M. Dijks Bologna
46' Wissel Bologna Wissel M. Barrow voor R. Soriano Bologna
53' Doelpunt Lazio Doelpunt M. Zaccagni met assist van L. Alberto Lazio 2-0
58' Wissel Bologna Wissel K. Bonifazi voor A. Soumaoro Bologna
59' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Lucas Leiva Lazio
63' Doelpunt Lazio Doelpunt M. Zaccagni met assist van M. Lazzari Lazio 3-0
65' Wissel Lazio Wissel D. Cataldi voor Lucas Leiva Lazio
65' Wissel Lazio Wissel F. Anderson voor Pedro Lazio
66' Wissel Bologna Wissel M. Aebischer voor J. Schouten Bologna
77' Wissel Lazio Wissel S. Radu voor Patric Lazio
77' Wissel Lazio Wissel R. Moro voor M. Zaccagni Lazio
78' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor A. Hickey Bologna
82' Wissel Lazio Wissel T. Basic voor S. Milinkovic-Savic Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Bologna
Opstellingen Lazio - Bologna
De opstellingen van Lazio en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bologna zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Siniša Mihajlović
Voorbeschouwing Lazio - Bologna

Lazio en Bologna treffen elkaar in de 25e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Piccinini en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Bologna in de Serie A vond plaats op 3 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lazio 12
Winst Bologna 5
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 6e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.