Nabeschouwing Lazio - Roma (3-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 26 september 2021 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Lazio het zondag 26 september 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Lazio - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Roma (3-2)

Het Serie A duel tussen Lazio en Roma is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 3-2 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door S. Milinkovic-Savic, waarmee Lazio met 1-0 de leiding nam. Lazio vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pedro op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 41e minuut wist Roma de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Ibanez.

Na 63 minuten werd de voorsprong voor Lazio vergroot nadat F. Anderson de 3-1 wist te scoren. In de 69e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Roma speler J. Veretout.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Guida en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Lazio.

LIVE Lazio - Roma 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinkovic-Savic met assist van F. Anderson Lazio 1-0
11' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Patricio Roma
19' Doelpunt Lazio Doelpunt Pedro met assist van C. Immobile Lazio 2-0
25' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Lucas Leiva Lazio
41' Doelpunt Roma Doelpunt R. Ibanez met assist van J. Veretout Roma 2-1
47' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
48' Gele kaart Roma Gele kaart voor M. Vina Roma
60' Wissel Lazio Wissel D. Cataldi voor Lucas Leiva Lazio
61' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Mourinho Roma
63' Doelpunt Lazio Doelpunt F. Anderson met assist van C. Immobile Lazio 3-1
64' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor S. El Shaarawy Roma
66' Wissel Lazio Wissel J. Akpa Akpro voor L. Alberto Lazio
69' Penalty Roma Penalty J. Veretout Roma 3-2
77' Wissel Roma Wissel C. Perez voor N. Zaniolo Roma
82' Wissel Roma Wissel N. Zalewski voor R. Karsdorp Roma
82' Wissel Roma Wissel C. Smalling voor M. Vina Roma
87' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Veretout Roma
87' Gele kaart Lazio Gele kaart voor D. Cataldi Lazio
89' Wissel Lazio Wissel V. Muriqi voor C. Immobile Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Roma
Opstellingen Lazio - Roma
De opstellingen van Lazio en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Roma

Lazio en Roma treffen elkaar in de 6e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Roma in de Serie A vond plaats op 15 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 15 keer wist de ploeg van Lazio te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Lazio. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lazio 9
Winst Roma 15
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 8e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 4e plaats.