Nabeschouwing Milan - Empoli (1-0) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 12 maart 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Milan het zaterdag 12 maart 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Empoli (1-0)

Het Serie A duel tussen Milan en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 1-0 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door P. Kalulu, waarmee Milan met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Milan dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Milan.

LIVE Milan - Empoli 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Milan Doelpunt P. Kalulu Milan 1-0
63' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor L. Henderson Empoli
63' Wissel Empoli Wissel P. Stojanovic voor R. Fiamozzi Empoli
63' Wissel Empoli Wissel F. Parisi voor L. Cacace Empoli
71' Wissel Empoli Wissel F. Di Francesco voor N. Bajrami Empoli
71' Wissel Empoli Wissel M. Benassi voor F. Bandinelli Empoli
72' Wissel Milan Wissel B. Diaz voor F. Kessie Milan
72' Wissel Milan Wissel A. Saelemaekers voor J. Messias Milan
83' Wissel Milan Wissel Z. Ibrahimovic voor O. Giroud Milan
83' Wissel Milan Wissel A. Rebic voor R. Leao Milan
88' Wissel Milan Wissel R. Krunic voor I. Bennacer Milan
94' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Tonali Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Empoli
Opstellingen Milan - Empoli
De opstellingen van Milan en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Empoli

Milan en Empoli treffen elkaar in de 29e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Empoli in de Serie A vond plaats op 22 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Milan favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Milan 8
Winst Empoli 2
Gelijkspel 5
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 1e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 13e plaats.