Nabeschouwing Napoli - Juventus (2-1) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 11 september 2021 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Napoli het zaterdag 11 september 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona (Napoli) in Napoli.

Via de Napoli - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Juventus (2-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 2-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door A. Morata, waarmee Juventus met 0-1 de leiding nam. Napoli kwam in de 57e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Politano, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 85e minuut zette K. Koulibaly zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Massimiliano Irrati, waardoor Napoli dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Napoli - Juventus 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Morata Juventus 0-1
31' Gele kaart Napoli Gele kaart voor E. Elmas Napoli
45' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Locatelli Juventus
46' Wissel Napoli Wissel A. Ounas voor E. Elmas Napoli
57' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Politano Napoli 1-1
57' Wissel Juventus Wissel M. de Ligt voor L. Pellegrini Juventus
72' Wissel Napoli Wissel H. Lozano voor M. Politano Napoli
72' Wissel Juventus Wissel A. Ramsey voor W. McKennie Juventus
73' Wissel Napoli Wissel P. Zielinski voor L. Insigne Napoli
82' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor A. Morata Juventus
85' Doelpunt Napoli Doelpunt K. Koulibaly Napoli 2-1
88' Gele kaart Napoli Gele kaart voor H. Lozano Napoli
90' Wissel Napoli Wissel A. Petagna voor V. Osimhen Napoli
90' Wissel Napoli Wissel K. Malcuit voor M. Rui Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Juventus
Opstellingen Napoli - Juventus
De opstellingen van Napoli en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Massimiliano Allegri
Voorbeschouwing Napoli - Juventus

Napoli en Juventus treffen elkaar in de 3e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Juventus in de Serie A vond plaats op 7 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 14 keer wist de ploeg van Napoli te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Napoli. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Napoli 10
Winst Juventus 14
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 5e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 13e plaats.