Nabeschouwing Napoli - Salernitana (4-1) || Serie A 2021/2022

Zondag 23 januari 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Napoli het zondag 23 januari 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Salernitana. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Salernitana live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Salernitana (4-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Salernitana is onder leiding van scheidsrechter Luca Pairetto geëindigd in een 4-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door J. Jesus, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Salernitana kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Bonazzoli, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Napoli vervolgens op 2-1. Het was D. Mertens die vanaf 11 meter wist te scoren in de 49e minuut.

Na 47 minuten werd de voorsprong voor Napoli vergroot nadat A. Rrahmani de 3-1 wist te scoren. In de 51e minuut moest Salernitana verder met een man minder, nadat F. Veseli een tweede gele kaart kreeg. In de 53e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Napoli speler L. Insigne.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luca Pairetto en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Salernitana 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Salernitana teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Napoli Doelpunt J. Jesus met assist van E. Elmas Napoli 1-0
23' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor F. Delli Carri Salernitana
30' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor J. Obi Salernitana
33' Doelpunt Salernitana Doelpunt F. Bonazzoli met assist van W. Kechrida Salernitana 1-1
36' Wissel Salernitana Wissel P. Jaroszynski voor A. Schiavone Salernitana
48' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor F. Veseli Salernitana
49' Penalty Napoli Penalty D. Mertens Napoli 2-1
46' Wissel Napoli Wissel L. Insigne voor H. Lozano Napoli
47' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Rrahmani met assist van D. Mertens Napoli 3-1
51' Tweede gele kaart Salernitana Tweede gele kaart voor F. Veseli Salernitana
53' Penalty Napoli Penalty L. Insigne Napoli 4-1
62' Wissel Salernitana Wissel A. Russo voor E. Vergani Salernitana
64' Wissel Napoli Wissel V. Osimhen voor D. Mertens Napoli
64' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor F. Ruiz Napoli
76' Wissel Napoli Wissel A. Zanoli voor G. Di Lorenzo Napoli
76' Wissel Napoli Wissel F. Ghoulam voor M. Rui Napoli
79' Wissel Salernitana Wissel Simy voor F. Bonazzoli Salernitana
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Salernitana
Opstellingen Napoli - Salernitana
De opstellingen van Napoli en Salernitana zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Salernitana zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Formatie 4-5-1
Coach Stefano Colantuono
Voorbeschouwing Napoli - Salernitana

Napoli en Salernitana treffen elkaar in de 23e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Salernitana in de Serie A vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Salernitana slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 1
Winst Salernitana 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 3e positie staat, terwijl we Salernitana terugvinden op de 20e plaats.