Nabeschouwing Roma - Inter Milan (0-3) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 4 december 2021 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Roma het zaterdag 4 december 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Inter Milan (0-3)

Het Serie A duel tussen Roma en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 0-3 overwinning voor Inter Milan. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door H. Calhanoglu, waarmee Inter met 0-1 de leiding nam. Inter vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Dzeko op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut volgde een derde treffer van Inter, waarmee D. Dumfries zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na rust nam wat Inter gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Di Bello, waardoor Inter Milan dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Roma - Inter Milan 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Inter Doelpunt H. Calhanoglu Inter 0-1
24' Doelpunt Inter Doelpunt E. Dzeko met assist van H. Calhanoglu Inter 0-2
37' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Ibanez Roma
39' Doelpunt Inter Doelpunt D. Dumfries met assist van A. Bastoni Inter 0-3
47' Gele kaart Inter Gele kaart voor N. Barella Inter
59' Wissel Inter Wissel A. Vidal voor N. Barella Inter
59' Wissel Inter Wissel A. Sanchez voor J. Correa Inter
61' Wissel Roma Wissel E. Bove voor M. Kumbulla Roma
63' Gele kaart Roma Gele kaart voor G. Mancini Roma
75' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
76' Wissel Inter Wissel M. Vecino voor E. Dzeko Inter
76' Wissel Inter Wissel F. Dimarco voor A. Bastoni Inter
83' Wissel Inter Wissel S. Sensi voor H. Calhanoglu Inter
91' Wissel Roma Wissel C. Volpato voor J. Veretout Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Inter Milan
Opstellingen Roma - Inter Milan
De opstellingen van Roma en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Inter Milan

Roma en Inter Milan treffen elkaar in de 16e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Inter Milan in de Serie A vond plaats op 12 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Inter Milan slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 14 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 10
Winst Inter Milan 8
Gelijkspel 14
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Inter Milan terugvinden op de 3e plaats.