Nabeschouwing Roma - Juventus (3-4) || Serie A 2021/2022

Zondag 9 januari 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Roma het zondag 9 januari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Juventus (3-4)

Het Serie A duel tussen Roma en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 3-4 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door T. Abraham, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Juventus kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Dybala, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette H. Mkhitaryan zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Roma de leiding in de wedstrijd nam.

Na 53 minuten werd de voorsprong voor Roma vergroot nadat L. Pellegrini de 3-1 wist te scoren. In de 70e minuut kwam Juventus weer dichterbij, nadat M. Locatelli de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 72e minuut was het D. Kulusevski die Juventus weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Juventus aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd M. De Sciglio die in de 77e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 3-4 eindstand. Na 81 minuten moest M. de Ligt het veld verlaten nadat er door de scheidsrechter een tweede gele kaart werd getrokken. Het betekende dat Juventus de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Via een penalty had Roma in de 83e minuut moeten scoren, alleen lukte het L. Pellegrini niet om van 11 meter te scoren. De stand bleef hierdoor dus ongewijzigd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Davide Massa en eindigde de wedstrijd dus met een 3-4 stand in het voordeel van Juventus.

LIVE Roma - Juventus 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Roma Doelpunt T. Abraham met assist van J. Veretout Roma 1-0
18' Doelpunt Juventus Doelpunt P. Dybala met assist van F. Chiesa Juventus 1-1
32' Wissel Juventus Wissel D. Kulusevski voor F. Chiesa Juventus
48' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
48' Doelpunt Roma Doelpunt H. Mkhitaryan met assist van L. Pellegrini Roma 2-1
50' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Veretout Roma
51' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Ibanez Roma
52' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. de Ligt Juventus
53' Doelpunt Roma Doelpunt L. Pellegrini Roma 3-1
63' Wissel Juventus Wissel A. Morata voor M. Kean Juventus
63' Wissel Juventus Wissel Arthur voor R. Bentancur Juventus
65' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Locatelli Juventus
70' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Locatelli met assist van A. Morata Juventus 3-2
71' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor F. Afena-Gyan Roma
72' Doelpunt Juventus Doelpunt D. Kulusevski Juventus 3-3
76' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
77' Doelpunt Juventus Doelpunt M. De Sciglio Juventus 3-4
78' Wissel Roma Wissel C. Perez voor J. Veretout Roma
81' Tweede gele kaart Juventus Tweede gele kaart voor M. de Ligt Juventus
82' Wissel Juventus Wissel G. Chiellini voor P. Dybala Juventus
83' Penalty gemist Roma Penalty gemist L. Pellegrini Roma
87' Wissel Roma Wissel B. Mayoral voor L. Pellegrini Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Juventus
Opstellingen Roma - Juventus
De opstellingen van Roma en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Juventus

Roma en Juventus treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Juventus in de Serie A vond plaats op 17 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 18 keer wist de ploeg van Roma te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Roma. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Roma 6
Winst Juventus 18
Gelijkspel 7
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 7e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 5e plaats.