Nabeschouwing Roma - Milan (1-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 31 oktober 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Roma het zondag 31 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Milan (1-2)

Het Serie A duel tussen Roma en Milan is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 1-2 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Z. Ibrahimovic, waarmee Milan met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 57e minuut voor dat Milan via F. Kessie op 0-2 kwam te staan. In de 66e minuut kreeg T. Hernandez van Milan voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Milan de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat S. El Shaarawy namens Roma in de 93e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fabio Maresca, waardoor Milan dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Roma - Milan 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
24' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Karsdorp Roma
26' Doelpunt Milan Doelpunt Z. Ibrahimovic Milan 0-1
27' Gele kaart Milan Gele kaart voor Z. Ibrahimovic Milan
41' Gele kaart Milan Gele kaart voor T. Hernandez Milan
46' Wissel Roma Wissel F. Afena-Gyan voor H. Mkhitaryan Roma
49' Gele kaart Roma Gele kaart voor G. Mancini Roma
50' VAR: Afgekeurd doelpunt Z. Ibrahimović Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Z. Ibrahimović Milan
57' Penalty Milan Penalty F. Kessie Milan 0-2
57' Wissel Milan Wissel O. Giroud voor Z. Ibrahimovic Milan
63' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor T. Abraham Roma
65' Gele kaart Milan Gele kaart voor F. Tomori Milan
66' Tweede gele kaart Milan Tweede gele kaart voor T. Hernandez Milan
67' Gele kaart Milan Gele kaart voor D. Calabria Milan
68' Wissel Roma Wissel C. Perez voor M. Vina Roma
68' Wissel Milan Wissel F. Ballo Toure voor A. Saelemaekers Milan
76' Wissel Milan Wissel S. Tonali voor R. Leao Milan
76' Wissel Milan Wissel A. Romagnoli voor I. Bennacer Milan
77' Wissel Milan Wissel T. Bakayoko voor R. Krunic Milan
77' Gele kaart Milan Gele kaart voor O. Giroud Milan
80' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor R. Karsdorp Roma
81' Gele kaart Milan Gele kaart voor F. Kessie Milan
93' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy Roma 1-2
97' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Veretout Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Milan
Opstellingen Roma - Milan
De opstellingen van Roma en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Milan

Roma en Milan treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Milan in de Serie A vond plaats op 28 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Milan slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 13
Winst Milan 9
Gelijkspel 10
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 4e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 2e plaats.