Nabeschouwing Roma - Sampdoria (1-1) || Serie A 2021/2022

Woensdag 22 december 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Roma het woensdag 22 december 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Sampdoria (1-1)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Roma en Sampdoria geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 72e minuut door E. Shomurodov, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Sampdoria kwam na 80 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van M. Gabbiadini, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Roma - Sampdoria 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Wissel Sampdoria Wissel A. Ferrari voor A. Ekdal Sampdoria
44' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor B. Bereszynski Sampdoria
47' Wissel Roma Wissel F. Afena-Gyan voor T. Abraham Roma
60' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor W. Falcone Sampdoria
61' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Askildsen Sampdoria
67' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor M. Vina Roma
67' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor J. Veretout Roma
72' Doelpunt Roma Doelpunt E. Shomurodov Roma 1-0
76' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor F. Caputo Sampdoria
76' Wissel Sampdoria Wissel R. Ciervo voor B. Bereszynski Sampdoria
80' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Gabbiadini Sampdoria 1-1
89' Wissel Sampdoria Wissel F. Depaoli voor A. Candreva Sampdoria
89' Wissel Sampdoria Wissel G. Yepes voor K. Askildsen Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Sampdoria
Opstellingen Roma - Sampdoria
De opstellingen van Roma en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Sampdoria

Roma en Sampdoria treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Piero Giacomelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 2 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 14
Winst Sampdoria 8
Gelijkspel 8
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 6e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.