Nabeschouwing Roma - Spezia (2-0) || Serie A 2021/2022

Maandag 13 december 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Roma het maandag 13 december 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Spezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Spezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Spezia (2-0)

Het Serie A duel tussen Roma en Spezia is onder leiding van scheidsrechter Alessandro Prontera geëindigd in een 2-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door C. Smalling, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Ibanez op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 93e minuut kreeg F. Afena-Gyan van Roma voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Roma de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Roma.

LIVE Roma - Spezia 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Spezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Roma Doelpunt C. Smalling met assist van T. Abraham Roma 1-0
17' Wissel Spezia Wissel J. Kiwior voor J. Sala Spezia
53' Wissel Spezia Wissel K. Agudelo voor V. Kovalenko Spezia
53' Wissel Spezia Wissel S. Bastoni voor G. Maggiore Spezia
53' Wissel Spezia Wissel D. Verde voor D. Strelec Spezia
54' Gele kaart Roma Gele kaart voor M. Vina Roma
56' Doelpunt Roma Doelpunt R. Ibanez met assist van J. Veretout Roma 2-0
62' VAR: Afgekeurd doelpunt R. Manaj Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel R. Manaj Spezia
64' Wissel Roma Wissel F. Afena-Gyan voor B. Mayoral Roma
64' Wissel Roma Wissel A. Diawara voor C. Smalling Roma
65' Gele kaart Roma Gele kaart voor M. Kumbulla Roma
70' Gele kaart Roma Gele kaart voor F. Afena-Gyan Roma
92' Gele kaart Spezia Gele kaart voor E. Gyasi Spezia
92' Wissel Roma Wissel E. Bove voor J. Veretout Roma
93' Tweede gele kaart Roma Tweede gele kaart voor F. Afena-Gyan Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Spezia
Opstellingen Roma - Spezia
De opstellingen van Roma en Spezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Spezia zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Roma - Spezia

Roma en Spezia treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alessandro Prontera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Spezia in de Serie A vond plaats op 23 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Spezia slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 1
Winst Spezia 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 8e positie staat, terwijl we Spezia terugvinden op de 17e plaats.