Nabeschouwing Sampdoria - Napoli (0-4) || Serie A 2021/2022

Donderdag 23 september 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Sampdoria het donderdag 23 september 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Napoli (0-4)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Paolo Valeri geëindigd in een 0-4 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door V. Osimhen, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Ruiz op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut volgde een derde treffer van Napoli, waarmee V. Osimhen zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Napoli in de 59e minuut, nadat P. Zielinski de 0-4 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Napoli.

LIVE Sampdoria - Napoli 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Napoli Doelpunt V. Osimhen met assist van L. Insigne Napoli 0-1
28' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Damsgaard Sampdoria
39' Doelpunt Napoli Doelpunt F. Ruiz met assist van L. Insigne Napoli 0-2
48' Wissel Napoli Wissel K. Manolas voor A. Rrahmani Napoli
50' Doelpunt Napoli Doelpunt V. Osimhen met assist van H. Lozano Napoli 0-3
55' Wissel Sampdoria Wissel A. Ekdal voor A. Silva Sampdoria
55' Wissel Sampdoria Wissel E. Torregrossa voor F. Quagliarella Sampdoria
59' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zielinski met assist van H. Lozano Napoli 0-4
68' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor L. Insigne Napoli
68' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor P. Zielinski Napoli
71' Wissel Sampdoria Wissel F. Depaoli voor B. Bereszynski Sampdoria
71' Wissel Sampdoria Wissel K. Askildsen voor M. Thorsby Sampdoria
73' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Candreva Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel A. Candreva Sampdoria
77' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor F. Depaoli Sampdoria
81' Wissel Napoli Wissel A. Ounas voor H. Lozano Napoli
81' Wissel Napoli Wissel A. Petagna voor V. Osimhen Napoli
84' Wissel Sampdoria Wissel R. Ciervo voor F. Caputo Sampdoria
87' Gele kaart Napoli Gele kaart voor K. Manolas Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Napoli
Opstellingen Sampdoria - Napoli
De opstellingen van Sampdoria en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Napoli

Sampdoria en Napoli treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Valeri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Napoli in de Serie A vond plaats op 11 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 19 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sampdoria. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 2
Winst Napoli 19
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 12e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 3e plaats.