Nabeschouwing Sassuolo - Empoli (1-2) || Serie A 2021/2022

Zondag 31 oktober 2021 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Sassuolo het zondag 31 oktober 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Empoli (1-2)

Het Serie A duel tussen Sassuolo en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Luca Massimi geëindigd in een 1-2 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van L. Tonelli zette Sassuolo op een 1-0 voorsprong in de 43e minuut van de wedstrijd. Een benutte penalty van A. Pinamonti in de 83e minuut zorgde er even later voor dat Empoli weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 92e minuut zette S. Zurkowski zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Empoli de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luca Massimi, waardoor Empoli dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sassuolo - Empoli 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor G. Scamacca Sassuolo
43' Eigen doelpunt Sassuolo Eigen doelpunt L. Tonelli Sassuolo 1-0
61' Gele kaart Empoli Gele kaart voor P. Stojanovic Empoli
62' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor F. Bandinelli Empoli
62' Wissel Sassuolo Wissel G. Defrel voor G. Scamacca Sassuolo
66' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor G. Raspadori Sassuolo
70' Wissel Sassuolo Wissel J. Boga voor H. J. Traore Sassuolo
70' Wissel Sassuolo Wissel Matheus Henrique voor G. Raspadori Sassuolo
80' Wissel Empoli Wissel S. Zurkowski voor N. Haas Empoli
80' Wissel Empoli Wissel F. Parisi voor R. Marchizza Empoli
80' Wissel Empoli Wissel K. Asllani voor L. Stulac Empoli
83' Penalty Empoli Penalty A. Pinamonti Empoli 1-1
84' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Pinamonti Empoli
85' Wissel Sassuolo Wissel A. Harroui voor D. Frattesi Sassuolo
85' Wissel Sassuolo Wissel M. Muldur voor J. Toljan Sassuolo
87' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor G. Defrel Sassuolo
87' Wissel Empoli Wissel S. Romagnoli voor F. Di Francesco Empoli
90' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor M. Lopez Sassuolo
92' Doelpunt Empoli Doelpunt S. Zurkowski met assist van L. Henderson Empoli 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Empoli
Opstellingen Sassuolo - Empoli
De opstellingen van Sassuolo en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Sassuolo - Empoli

Sassuolo en Empoli treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Massimi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Empoli in de Serie A vond plaats op 17 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Sassuolo favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 5
Winst Empoli 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 11e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 12e plaats.