Nabeschouwing Sassuolo - Napoli (2-2) || Serie A 2021/2022

Woensdag 1 december 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Sassuolo het woensdag 1 december 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Napoli (2-2)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Sassuolo en Napoli geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door F. Ruiz, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Mertens op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut wist Sassuolo de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via G. Scamacca.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Sassuolo nadat G. M. Ferrari in de 89e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn. In de 91e minuut werd L. Spalletti van Napoli met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Sassuolo met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Sassuolo - Napoli 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Rogerio Sassuolo
46' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor L. Insigne Napoli
51' Doelpunt Napoli Doelpunt F. Ruiz met assist van P. Zielinski Napoli 0-1
54' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor D. Berardi Sassuolo
59' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van P. Zielinski Napoli 0-2
61' Wissel Sassuolo Wissel Matheus Henrique voor H. J. Traore Sassuolo
61' Wissel Sassuolo Wissel G. Kyriakopoulos voor Rogerio Sassuolo
66' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor F. Ruiz Napoli
66' Wissel Napoli Wissel A. Petagna voor D. Mertens Napoli
71' Doelpunt Sassuolo Doelpunt G. Scamacca met assist van G. Kyriakopoulos Sassuolo 1-2
73' Wissel Napoli Wissel D. Demme voor H. Lozano Napoli
77' Wissel Sassuolo Wissel A. Harroui voor D. Frattesi Sassuolo
80' Wissel Napoli Wissel J. Jesus voor K. Koulibaly Napoli
84' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Politano Napoli
86' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Matheus Henrique Sassuolo
88' Wissel Sassuolo Wissel G. Defrel voor G. Raspadori Sassuolo
88' Gele kaart Napoli Gele kaart voor D. Demme Napoli
89' Doelpunt Sassuolo Doelpunt G. M. Ferrari met assist van D. Berardi Sassuolo 2-2
91' Rode kaart Napoli Rode kaart voor L. Spalletti Napoli
93' VAR: Afgekeurd doelpunt G. Defrel Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding G. Defrel Sassuolo
93' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor G. Defrel Sassuolo
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Napoli
Opstellingen Sassuolo - Napoli
De opstellingen van Sassuolo en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Napoli

Sassuolo en Napoli treffen elkaar in de 15e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivano Pezzuto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Napoli in de Serie A vond plaats op 3 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 8 keer wist de ploeg van Sassuolo te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sassuolo. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 2
Winst Napoli 8
Gelijkspel 6
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 12e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 1e plaats.