Nabeschouwing Spezia - Cagliari (2-0) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 12 maart 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Spezia het zaterdag 12 maart 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Cagliari (2-0)

Het Serie A duel tussen Spezia en Cagliari is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 2-0 overwinning voor Spezia. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 36e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg D. Verde van Spezia via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 55 minuten was het M. Erlic die Spezia op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Spezia via een goal van R. Manaj in de 74e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Spezia.

LIVE Spezia - Cagliari 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor L. Pavoletti Cagliari
36' Penalty gemist Spezia Penalty gemist D. Verde Spezia
48' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Joao Pedro Cagliari
46' Wissel Cagliari Wissel G. Zappa voor H. Dalbert Cagliari
55' Doelpunt Spezia Doelpunt M. Erlic met assist van D. Verde Spezia 1-0
62' Wissel Cagliari Wissel R. Marin voor D. Baselli Cagliari
62' Wissel Cagliari Wissel G. Pereiro voor A. Deiola Cagliari
68' Wissel Spezia Wissel R. Manaj voor D. Verde Spezia
68' Wissel Spezia Wissel V. Kovalenko voor K. Agudelo Spezia
71' Wissel Cagliari Wissel K. Balde voor M. Lovato Cagliari
74' Doelpunt Spezia Doelpunt R. Manaj met assist van V. Kovalenko Spezia 2-0
75' Gele kaart Spezia Gele kaart voor R. Manaj Spezia
75' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor E. Goldaniga Cagliari
83' Wissel Spezia Wissel P. Hristov voor S. Bastoni Spezia
84' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor G. Zappa Cagliari
91' Wissel Spezia Wissel S. Ferrer voor E. Gyasi Spezia
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Cagliari
Opstellingen Spezia - Cagliari
De opstellingen van Spezia en Cagliari zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Cagliari zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Spezia - Cagliari

Spezia en Cagliari treffen elkaar in de 29e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Cagliari in de Serie A vond plaats op 23 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Spezia favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Cagliari slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Spezia 1
Winst Cagliari 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 16e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 17e plaats.