Nabeschouwing Spezia - Fiorentina (1-2) || Serie A 2021/2022

Maandag 14 februari 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Spezia het maandag 14 februari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Fiorentina (1-2)

Het Serie A duel tussen Spezia en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Matteo Marchetti geëindigd in een 1-2 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 16e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg K. Piatek van Fiorentina via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 42 minuten was het K. Piatek die Fiorentina op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte K. Agudelo namens Spezia in de 74e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat S. Amrabat namens Fiorentina in de 89e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matteo Marchetti, waardoor Fiorentina dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Spezia - Fiorentina 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Penalty gemist Fiorentina Penalty gemist K. Piatek Fiorentina
42' Doelpunt Fiorentina Doelpunt K. Piatek met assist van Y. Maleh Fiorentina 0-1
56' Wissel Spezia Wissel M. Nzola voor R. Manaj Spezia
57' Wissel Spezia Wissel E. Colley voor E. Gyasi Spezia
57' Wissel Spezia Wissel K. Agudelo voor J. Sala Spezia
62' Wissel Fiorentina Wissel A. Duncan voor Y. Maleh Fiorentina
67' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Castrovilli Fiorentina
74' Doelpunt Spezia Doelpunt K. Agudelo Spezia 1-1
76' Wissel Spezia Wissel M. Bourabia voor G. Maggiore Spezia
78' Gele kaart Spezia Gele kaart voor A. Reca Spezia
78' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor R. Sottil Fiorentina
79' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor K. Piatek Fiorentina
84' Gele kaart Spezia Gele kaart voor K. Amian Spezia
85' Wissel Fiorentina Wissel J. Ikone voor G. Castrovilli Fiorentina
89' Doelpunt Fiorentina Doelpunt S. Amrabat met assist van A. Cabral Fiorentina 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Fiorentina
Opstellingen Spezia - Fiorentina
De opstellingen van Spezia en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Spezia - Fiorentina

Spezia en Fiorentina treffen elkaar in de 25e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marchetti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 2 keer wist de ploeg van Spezia te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Spezia. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Spezia 0
Winst Fiorentina 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 15e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 8e plaats.