Nabeschouwing Spezia - Juventus (2-3) || Serie A 2021/2022

Woensdag 22 september 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Spezia het woensdag 22 september 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Juventus (2-3)

Het Serie A duel tussen Spezia en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Aureliano geëindigd in een 2-3 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door M. Kean, waarmee Juventus met 0-1 de leiding nam. Spezia kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Gyasi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette J. Antiste zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Spezia de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat F. Chiesa de 2-2 maakte voor Juventus. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Juventus dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. de Ligt de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Aureliano en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Juventus.

LIVE Spezia - Juventus 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Juventus Doelpunt M. Kean met assist van A. Rabiot Juventus 0-1
33' Doelpunt Spezia Doelpunt E. Gyasi Spezia 1-1
46' Wissel Juventus Wissel Alex Sandro voor M. De Sciglio Juventus
46' Wissel Juventus Wissel M. Locatelli voor R. Bentancur Juventus
49' Doelpunt Spezia Doelpunt J. Antiste met assist van G. Maggiore Spezia 2-1
59' Wissel Juventus Wissel A. Morata voor M. Kean Juventus
66' Doelpunt Juventus Doelpunt F. Chiesa met assist van A. Morata Juventus 2-2
67' Wissel Juventus Wissel F. Bernardeschi voor A. Rabiot Juventus
72' Doelpunt Juventus Doelpunt M. de Ligt met assist van L. Bonucci Juventus 2-3
77' Wissel Spezia Wissel R. Manaj voor D. Verde Spezia
77' Wissel Spezia Wissel M. Nzola voor J. Antiste Spezia
77' Wissel Spezia Wissel J. Sala voor M. Bourabia Spezia
84' Wissel Juventus Wissel D. Kulusevski voor F. Chiesa Juventus
85' Gele kaart Spezia Gele kaart voor D. Nikolaou Spezia
85' Wissel Spezia Wissel E. Salcedo voor G. Maggiore Spezia
92' Gele kaart Juventus Gele kaart voor A. Morata Juventus
94' Gele kaart Spezia Gele kaart voor M. Nzola Spezia
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Juventus
Opstellingen Spezia - Juventus
De opstellingen van Spezia en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Spezia - Juventus

Spezia en Juventus treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Aureliano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Juventus in de Serie A vond plaats op 2 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 2 keer wist de ploeg van Spezia te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Spezia. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Spezia 0
Winst Juventus 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 14e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 18e plaats.