Nabeschouwing Spezia - Napoli (0-3) || Serie A 2021/2022

Zondag 22 mei 2022 - 12:30 uur



In de Serie A 2021/2022 neemt Spezia het zondag 22 mei 2022 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Napoli (0-3)

Het Serie A duel tussen Spezia en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Matteo Marchetti geëindigd in een 0-3 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Napoli kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van M. Politano. Napoli vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Zielinski op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut volgde een derde treffer van Napoli, waarmee D. Demme zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na rust nam wat Napoli gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matteo Marchetti, waardoor Napoli dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Spezia - Napoli
Balbezit
32%
68%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
17
10
Schoten op doel
6
4
Aanvallen
80
106
Gevaarlijke aanvallen
44
33
Passes
300
676
Overtredingen
10
9
Buitenspel
2
0
Corners
4
2
Wissels
5
5
LIVE Spezia - Napoli 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Politano met assist van K. Koulibaly Napoli 0-1
25' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zielinski Napoli 0-2
36' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Demme met assist van A. Petagna Napoli 0-3
41' VAR: Afgekeurd doelpunt R. Manaj Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel R. Manaj Spezia
55' Gele kaart Spezia Gele kaart voor R. Manaj Spezia
51' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Politano Napoli
62' Wissel Spezia Wissel P. Zovko voor I. Provedel Spezia
62' Wissel Spezia Wissel V. Kovalenko voor J. Antiste Spezia
66' Gele kaart Napoli Gele kaart voor F. Ghoulam Napoli
67' Wissel Napoli Wissel L. Insigne voor M. Politano Napoli
68' Wissel Napoli Wissel V. Osimhen voor A. Petagna Napoli
68' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor P. Zielinski Napoli
73' Wissel Spezia Wissel A. Nguiamba voor G. Maggiore Spezia
73' Wissel Spezia Wissel E. Salcedo voor K. Agudelo Spezia
80' Wissel Spezia Wissel N. Bertola voor M. Erlic Spezia
80' Wissel Napoli Wissel A. Z. Anguissa voor D. Demme Napoli
80' Wissel Napoli Wissel D. Marfella voor A. Meret Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Napoli
Opstellingen Spezia - Napoli
De opstellingen van Spezia en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Spezia - Napoli

Spezia en Napoli treffen elkaar in de 38e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matteo Marchetti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Napoli in de Serie A vond plaats op 22 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Spezia. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Spezia favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Napoli slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Spezia 2
Winst Napoli 1
Gelijkspel 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 16e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Spezia - Napoli Opstelling Spezia Opstelling Napoli Live Spezia - Napoli Live Spezia - Napoli kijken Spezia - Napoli kijken Live Spezia - Napoli stream Spezia - Napoli Fox Sports Nabeschouwing Spezia - Napoli Uitslag Spezia - Napoli Statistieken Spezia - Napoli Serie A 2021/2022 Spezia - Napoli wedden Spezia - Napoli gokken Spezia - Napoli Unibet