Nabeschouwing Torino - Genoa (3-2) || Serie A 2021/2022

Vrijdag 22 oktober 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Torino het vrijdag 22 oktober 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico Grande Torino in Torino.

Via de Torino - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Torino - Genoa (3-2)

Het Serie A duel tussen Torino en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Piero Giacomelli geëindigd in een 3-2 overwinning voor Torino. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door A. Sanabria, waarmee Torino met 1-0 de leiding nam. Torino vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Pobega op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist Genoa de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Destro.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor Torino vergroot nadat J. Brekalo de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Genoa dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat F. Caicedo de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Piero Giacomelli en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Torino.

LIVE Torino - Genoa 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Torino - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Torino Doelpunt A. Sanabria met assist van C. Ansaldi Torino 1-0
31' Doelpunt Torino Doelpunt T. Pobega met assist van A. Sanabria Torino 2-0
46' Wissel Genoa Wissel P. Galdames voor A. Toure Genoa
46' Wissel Genoa Wissel Y. Kallon voor P. Ghiglione Genoa
59' VAR: Afgekeurd doelpunt K. Linetty Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding K. Linetty Torino
59' Wissel Torino Wissel M. Vojvoda voor W. Singo Torino
59' Wissel Torino Wissel D. Praet voor K. Linetty Torino
59' Wissel Torino Wissel A. Belotti voor A. Sanabria Torino
61' Wissel Genoa Wissel F. Caicedo voor C. Ekuban Genoa
64' Gele kaart Genoa Gele kaart voor J. Vasquez Genoa
69' Wissel Genoa Wissel V. Behrami voor S. Sturaro Genoa
70' Doelpunt Genoa Doelpunt M. Destro met assist van F. Caicedo Genoa 2-1
72' Wissel Torino Wissel O. Aina voor C. Ansaldi Torino
77' Doelpunt Torino Doelpunt J. Brekalo met assist van D. Praet Torino 3-1
79' Gele kaart Genoa Gele kaart voor M. Fares Genoa
79' Wissel Genoa Wissel G. Pandev voor M. Destro Genoa
81' Doelpunt Genoa Doelpunt F. Caicedo met assist van Y. Kallon Genoa 3-2
85' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Y. Kallon Genoa
89' Gele kaart Torino Gele kaart voor T. Pobega Torino
92' Gele kaart Torino Gele kaart voor D. Praet Torino
Video hoogtepunten en samenvatting Torino - Genoa
Opstellingen Torino - Genoa
De opstellingen van Torino en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Torino gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Torino - Genoa

Torino en Genoa treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Piero Giacomelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Torino en Genoa in de Serie A vond plaats op 13 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Torino favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Torino 9
Winst Genoa 6
Gelijkspel 7
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Torino op een 12e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 18e plaats.