Nabeschouwing Udinese - Sampdoria (2-1) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 5 maart 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Udinese het zaterdag 5 maart 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Dacia Arena in Udine.

Via de Udinese - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Udinese - Sampdoria (2-1)

Het Serie A duel tussen Udinese en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 2-1 overwinning voor Udinese. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Udinese kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van G. Deulofeu. Udinese vergrootte in de 12e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Udogie op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 13e minuut wist Sampdoria de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Caputo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sampdoria kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Massimiliano Irrati, waardoor Udinese dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Udinese - Sampdoria 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Udinese - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Udinese Doelpunt G. Deulofeu met assist van R. Pereyra Udinese 1-0
12' Doelpunt Udinese Doelpunt D. Udogie Udinese 2-0
13' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Caputo met assist van M. Yoshida Sampdoria 2-1
44' Gele kaart Udinese Gele kaart voor R. Pereyra Udinese
55' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Walace Udinese
63' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor A. Ekdal Sampdoria
67' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira voor A. Ekdal Sampdoria
67' Wissel Sampdoria Wissel A. Sabiri voor A. Candreva Sampdoria
69' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor N. Murru Sampdoria
69' Gele kaart Udinese Gele kaart voor T. Arslan Udinese
72' Wissel Sampdoria Wissel A. Ferrari voor M. Yoshida Sampdoria
73' Wissel Udinese Wissel M. Jajalo voor T. Arslan Udinese
74' Gele kaart Udinese Gele kaart voor R. Becao Udinese
77' Wissel Sampdoria Wissel S. Giovinco voor S. Sensi Sampdoria
77' Wissel Sampdoria Wissel T. Augello voor N. Murru Sampdoria
82' Wissel Udinese Wissel I. Pussetto voor Beto Udinese
87' Gele kaart Udinese Gele kaart voor G. Deulofeu Udinese
Video hoogtepunten en samenvatting Udinese - Sampdoria
Opstellingen Udinese - Sampdoria
De opstellingen van Udinese en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Udinese gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Marco Giampaolo
Voorbeschouwing Udinese - Sampdoria

Udinese en Sampdoria treffen elkaar in de 28e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Udinese en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 3 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Sampdoria favoriet. 12 keer wist de ploeg van Udinese te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Udinese. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Udinese 9
Winst Sampdoria 12
Gelijkspel 10
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Udinese op een 14e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 15e plaats.