Nabeschouwing Venezia - Bologna (4-3) || Serie A 2021/2022

Zondag 8 mei 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Venezia het zondag 8 mei 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Pierluigi Penzo in Venezia.

Via de Venezia - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Venezia - Bologna (4-3)

Het Serie A duel tussen Venezia en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een 4-3 overwinning voor Venezia. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Venezia kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van T. Henry. Venezia kreeg via S. Kiyine in de 19e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Livio Marinelli de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 19e werd de voorsprong voor Venezia verdubbeld dankzij een doelpunt van S. Kiyine.

In de 47e minuut was het Bologna dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van R. Orsolini. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat M. Arnautovic van Bologna de 2-2 maakte in de 55e minuut. Bologna kwam op voorsprong nadat J. Schouten de 2-3 wist te maken na 68 minuten. In de 78e minuut viel even later opnieuw een doelpunt. Het was M. Aramu die de score op 3-3 zette en daarmee Venezia weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door D. Johnsen van Venezia die daarmee in de 93e minuut de eindstand bepaalde: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Livio Marinelli bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Venezia.

LIVE Venezia - Bologna 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Venezia - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Venezia Doelpunt T. Henry met assist van N. Maenpaa Venezia 1-0
16' Gele kaart Bologna Gele kaart voor L. Skorupski Bologna
19' Penalty gemist Venezia Penalty gemist S. Kiyine Venezia
19' Doelpunt Venezia Doelpunt S. Kiyine Venezia 2-0
30' Gele kaart Venezia Gele kaart voor S. Kiyine Venezia
34' Wissel Bologna Wissel R. Orsolini voor A. Theate Bologna
38' Gele kaart Bologna Gele kaart voor A. Hickey Bologna
47' Doelpunt Bologna Doelpunt R. Orsolini met assist van M. Barrow Bologna 2-1
46' Wissel Bologna Wissel N. Dominguez voor M. Svanberg Bologna
55' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Arnautovic met assist van L. De Silvestri Bologna 2-2
56' Wissel Venezia Wissel L. Fiordilino voor A. Vacca Venezia
56' Wissel Venezia Wissel M. Aramu voor S. Kiyine Venezia
63' Wissel Venezia Wissel D. Johnsen voor R. Haps Venezia
68' Doelpunt Bologna Doelpunt J. Schouten Bologna 2-3
69' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor R. Soriano Bologna
69' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor M. Barrow Bologna
77' Gele kaart Bologna Gele kaart voor G. Medel Bologna
77' Gele kaart Venezia Gele kaart voor A. Mateju Venezia
78' Penalty Venezia Penalty M. Aramu Venezia 3-3
80' Wissel Venezia Wissel D. Okereke voor D. Crnigoj Venezia
80' Wissel Venezia Wissel D. Peretz voor M. Cuisance Venezia
80' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Dominguez Bologna
93' Doelpunt Venezia Doelpunt D. Johnsen Venezia 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting Venezia - Bologna
Opstellingen Venezia - Bologna
De opstellingen van Venezia en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Venezia gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Venezia - Bologna

Venezia en Bologna treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Venezia en Bologna in de Serie A vond plaats op 21 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Venezia. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Venezia favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Venezia 1
Winst Bologna 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Venezia op een 20e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 13e plaats.