Nabeschouwing Atalanta - Fiorentina (1-0) || Serie A 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Atalanta het zondag 2 oktober 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Fiorentina (1-0)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 1-0 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door A. Lookman, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Atalanta uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Atalanta - Fiorentina 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Bonaventura Fiorentina
31' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor G. Scalvini Atalanta
56' Wissel Atalanta Wissel M. Pasalic voor Ederson Atalanta
56' Wissel Atalanta Wissel J. Maehle voor B. Soppy Atalanta
59' Doelpunt Atalanta Doelpunt A. Lookman met assist van L. Muriel Atalanta 1-0
67' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor L. Venuti Fiorentina
68' Wissel Fiorentina Wissel S. Amrabat voor G. Bonaventura Fiorentina
74' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor A. Lookman Atalanta
75' Wissel Atalanta Wissel R. Hojlund voor L. Muriel Atalanta
75' Wissel Atalanta Wissel M. Demiral voor R. Toloi Atalanta
75' Wissel Fiorentina Wissel L. Jovic voor A. Barak Fiorentina
80' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor H. Hateboer Atalanta
85' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor S. Amrabat Fiorentina
85' Wissel Fiorentina Wissel A. Duncan voor L. Martinez Quarta Fiorentina
86' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor R. Saponara Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Fiorentina
Opstellingen Atalanta - Fiorentina
De opstellingen van Atalanta en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Fiorentina

Atalanta en Fiorentina treffen elkaar in de 8e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 20 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 15 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Atalanta. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 6
Winst Fiorentina 15
Gelijkspel 9
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 3e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 11e plaats.