Nabeschouwing Atalanta - Lazio (0-2) || Serie A 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Atalanta het zondag 23 oktober 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Lazio (0-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Rosario Abisso geëindigd in een 0-2 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door M. Zaccagni, waarmee Lazio met 0-1 de leiding nam. Lazio vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Felipe Anderson op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 90e minuut kreeg L. Muriel van Atalanta voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Atalanta de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Lazio.

LIVE Atalanta - Lazio 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Lazio Doelpunt M. Zaccagni met assist van Pedro Lazio 0-1
12' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor C. Okoli Atalanta
46' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor B. Soppy Atalanta
46' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor M. Pasalic Atalanta
46' Wissel Atalanta Wissel B. Djimsiti voor C. Okoli Atalanta
52' Doelpunt Lazio Doelpunt Felipe Anderson met assist van A. Marusic Lazio 0-2
59' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor L. Muriel Atalanta
64' Wissel Atalanta Wissel J. Maehle voor B. Soppy Atalanta
70' Gele kaart Lazio Gele kaart voor D. Cataldi Lazio
70' Wissel Lazio Wissel T. Basic voor D. Cataldi Lazio
71' Wissel Atalanta Wissel D. Zapata voor A. Lookman Atalanta
75' Wissel Atalanta Wissel Ederson voor M. De Roon Atalanta
77' Wissel Lazio Wissel E. Hysaj voor M. Lazzari Lazio
84' Wissel Lazio Wissel M. Cancellieri voor Pedro Lazio
88' Gele kaart Lazio Gele kaart voor S. Milinkovic-Savic Lazio
90' Tweede gele kaart Atalanta Tweede gele kaart voor L. Muriel Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Lazio
Opstellingen Atalanta - Lazio
De opstellingen van Atalanta en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Lazio

Atalanta en Lazio treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Lazio in de Serie A vond plaats op 22 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Lazio favoriet. 12 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Atalanta. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 11
Winst Lazio 12
Gelijkspel 7
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 3e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 5e plaats.