Nabeschouwing Empoli - Roma (1-2) || Serie A 2022/2023

Maandag 12 september 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Empoli het maandag 12 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Roma (1-2)

Het Serie A duel tussen Empoli en Roma is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een 1-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door P. Dybala, waarmee Roma met 0-1 de leiding nam. Empoli kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Bandinelli, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 71e minuut zette T. Abraham zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Roma de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Roma kreeg een penalty toegewezen in de 77e minuut, die werd genomen door L. Pellegrini. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef staan. In de 87e minuut werd J. Akpa Akpro van Empoli met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roma met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Livio Marinelli, waardoor Roma dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Empoli - Roma 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Roma Doelpunt P. Dybala Roma 0-1
27' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Parisi Empoli
43' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Bandinelli met assist van P. Stojanovic Empoli 1-1
52' Wissel Empoli Wissel L. Cacace voor F. Parisi Empoli
60' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Ismajli Empoli
63' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor M. Pjaca Empoli
63' Wissel Empoli Wissel J. Akpa Akpro voor N. Haas Empoli
65' Gele kaart Empoli Gele kaart voor J. Akpa Akpro Empoli
71' Doelpunt Roma Doelpunt T. Abraham met assist van P. Dybala Roma 1-2
77' Penalty gemist Roma Penalty gemist L. Pellegrini Roma
81' Wissel Roma Wissel A. Belotti voor T. Abraham Roma
81' Wissel Roma Wissel E. Bove voor P. Dybala Roma
82' Wissel Empoli Wissel A. Grassi voor S. Lammers Empoli
82' Wissel Empoli Wissel N. Cambiaghi voor R. Marin Empoli
87' Rode kaart Empoli Rode kaart voor J. Akpa Akpro Empoli
89' Gele kaart Roma Gele kaart voor Z. Celik Roma
96' Wissel Roma Wissel M. Camara voor L. Pellegrini Roma
98' Wissel Roma Wissel M. Vina voor L. Spinazzola Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Roma
Opstellingen Empoli - Roma
De opstellingen van Empoli en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Roma zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Roma

Empoli en Roma treffen elkaar in de 6e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Roma in de Serie A vond plaats op 23 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 11 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Empoli. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 2
Winst Roma 11
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 16e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 8e plaats.