Nabeschouwing Fiorentina - Juventus (1-1) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Fiorentina het zaterdag 3 september 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Juventus (1-1)

De Serie A 2022/2023 wedstrijd tussen Fiorentina en Juventus geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door A. Milik, waarmee Juventus met 0-1 de leiding nam. Fiorentina kwam na 29 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van C. Kouame, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 44e minuut was de ideale kans voor Fiorentina om te scoren. L. Jovic was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Fiorentina - Juventus 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Milik met assist van F. Kostic Juventus 0-1
15' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor S. Amrabat Fiorentina
29' Doelpunt Fiorentina Doelpunt C. Kouame met assist van R. Sottil Fiorentina 1-1
33' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Alex Sandro Juventus
44' Penalty gemist Fiorentina Penalty gemist L. Jovic Fiorentina
46' Wissel Juventus Wissel M. De Sciglio voor A. Di Maria Juventus
52' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Locatelli Juventus
53' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Danilo Juventus
54' Wissel Fiorentina Wissel L. Martinez Quarta voor N. Milenkovic Fiorentina
62' Wissel Fiorentina Wissel R. Mandragora voor Y. Maleh Fiorentina
62' Wissel Fiorentina Wissel J. Ikone voor C. Kouame Fiorentina
64' Wissel Juventus Wissel F. Miretti voor J. Cuadrado Juventus
64' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor F. Kostic Juventus
78' Wissel Juventus Wissel L. Bonucci voor Alex Sandro Juventus
79' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor L. Jovic Fiorentina
79' Wissel Fiorentina Wissel S. Zurkowski voor A. Barak Fiorentina
83' Wissel Juventus Wissel N. Fagioli voor L. Paredes Juventus
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Juventus
Opstellingen Fiorentina - Juventus
De opstellingen van Fiorentina en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Juventus

Fiorentina en Juventus treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Juventus in de Serie A vond plaats op 21 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 17 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Fiorentina. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 5
Winst Juventus 17
Gelijkspel 10
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 11e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 5e plaats.