Nabeschouwing Lazio - Bologna (2-1) || Serie A 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Lazio het zondag 14 augustus 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Lazio - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Bologna (2-1)

Het Serie A duel tussen Lazio en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Luca Massimi geëindigd in een 2-1 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor L. Maximiano in de 6e minuut, waardoor Lazio met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 38e minuut voor dat Bologna via M. Arnautovic op 0-1 kwam te staan. In de 49e minuut kreeg A. Soumaoro van Bologna voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Bologna de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Na 68 minuten was het L. De Silvestri die de bal in eigen doel werkte, waardoor Lazio op 1-1 kwam te staan. In de 79e was het Lazio dat op voorsprong kwam te staan na een goal van C. Immobile.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luca Massimi, waardoor Lazio dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lazio - Bologna 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Rode kaart Lazio Rode kaart voor L. Maximiano Lazio
8' Wissel Lazio Wissel I. Provedel voor T. Basic Lazio
23' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Sansone Bologna
38' Penalty Bologna Penalty M. Arnautovic Bologna 0-1
38' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Arnautovic Bologna
40' Gele kaart Bologna Gele kaart voor A. Soumaoro Bologna
49' Tweede gele kaart Bologna Tweede gele kaart voor A. Soumaoro Bologna
46' Wissel Bologna Wissel K. Bonifazi voor N. Sansone Bologna
53' Gele kaart Bologna Gele kaart voor A. Cambiaso Bologna
58' Gele kaart Lazio Gele kaart voor M. Sarri Lazio
65' Wissel Bologna Wissel M. Aebischer voor R. Soriano Bologna
65' Wissel Bologna Wissel D. Kasius voor C. Lykogiannis Bologna
65' Wissel Lazio Wissel Luis Alberto voor D. Cataldi Lazio
68' Eigen doelpunt Lazio Eigen doelpunt L. De Silvestri Lazio 1-1
71' Gele kaart Lazio Gele kaart voor M. Lazzari Lazio
73' Wissel Bologna Wissel M. Barrow voor N. Dominguez Bologna
79' Doelpunt Lazio Doelpunt C. Immobile met assist van S. Milinkovic-Savic Lazio 2-1
83' Wissel Lazio Wissel M. Cancellieri voor Felipe Anderson Lazio
83' Wissel Lazio Wissel M. Vecino voor S. Milinkovic-Savic Lazio
83' Wissel Lazio Wissel E. Hysaj voor M. Lazzari Lazio
86' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Aebischer Bologna
86' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor A. Cambiaso Bologna
91' Gele kaart Lazio Gele kaart voor C. Immobile Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Bologna
Opstellingen Lazio - Bologna
De opstellingen van Lazio en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bologna zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Bologna

Lazio en Bologna treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Massimi en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Bologna in de Serie A vond plaats op 12 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.