Nabeschouwing Lecce - Empoli (1-1) || Serie A 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Lecce het zondag 28 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Via del Mare in Lecce.

Via de Lecce - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lecce - Empoli (1-1)

De Serie A 2022/2023 wedstrijd tussen Lecce en Empoli geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door F. Parisi, waarmee Empoli met 0-1 de leiding nam. Lecce kwam na 40 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van G. Strefezza, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Lecce - Empoli 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lecce - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Parisi Empoli 0-1
27' Gele kaart Empoli Gele kaart voor R. Marin Empoli
34' Gele kaart Lecce Gele kaart voor L. Banda Lecce
40' Doelpunt Lecce Doelpunt G. Strefezza met assist van L. Banda Lecce 1-1
46' Wissel Lecce Wissel K. Askildsen voor K. Bistrovic Lecce
56' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor S. Lammers Empoli
56' Wissel Empoli Wissel N. Haas voor F. Bandinelli Empoli
57' Gele kaart Empoli Gele kaart voor P. Stojanovic Empoli
65' Wissel Empoli Wissel T. Ebuehi voor P. Stojanovic Empoli
69' Wissel Lecce Wissel F. Di Francesco voor G. Strefezza Lecce
73' Wissel Empoli Wissel A. Grassi voor L. Henderson Empoli
73' Wissel Empoli Wissel M. Destro voor M. Satriano Empoli
74' Wissel Lecce Wissel M. Listkowski voor L. Banda Lecce
79' Wissel Lecce Wissel A. Blin voor J. Gonzalez Lecce
79' Wissel Lecce Wissel L. Colombo voor A. Ceesay Lecce
Video hoogtepunten en samenvatting Lecce - Empoli
Opstellingen Lecce - Empoli
De opstellingen van Lecce en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lecce gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lecce - Empoli

Lecce en Empoli treffen elkaar in de 3e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alberto Santoro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lecce en Empoli in de Serie A vond plaats op 7 februari 2006 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Empoli favoriet. 2 keer wist de ploeg van Lecce te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Lecce. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lecce 0
Winst Empoli 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lecce op een 18e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 14e plaats.