Nabeschouwing Milan - Bologna (2-0) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 27 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Milan het zaterdag 27 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Bologna (2-0)

Het Serie A duel tussen Milan en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Manganiello geëindigd in een 2-0 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door R. Leao, waarmee Milan met 1-0 de leiding nam. Milan vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Giroud op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Milan.

LIVE Milan - Bologna 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Milan Doelpunt R. Leao met assist van C. De Ketelaere Milan 1-0
56' Gele kaart Bologna Gele kaart voor J. Schouten Bologna
58' Doelpunt Milan Doelpunt O. Giroud met assist van R. Leao Milan 2-0
61' Wissel Milan Wissel Y. Adli voor I. Bennacer Milan
62' Wissel Milan Wissel T. Pobega voor C. De Ketelaere Milan
62' Wissel Milan Wissel A. Saelemaekers voor J. Messias Milan
62' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor M. Barrow Bologna
62' Wissel Bologna Wissel M. Aebischer voor N. Dominguez Bologna
62' Wissel Bologna Wissel R. Soriano voor E. Vignato Bologna
66' Gele kaart Milan Gele kaart voor D. Calabria Milan
74' Wissel Bologna Wissel K. Bonifazi voor G. Medel Bologna
75' Wissel Milan Wissel F. Ballo-Toure voor T. Hernandez Milan
83' Wissel Milan Wissel M. Gabbia voor F. Tomori Milan
84' Wissel Bologna Wissel L. Ferguson voor J. Schouten Bologna
86' Gele kaart Milan Gele kaart voor Y. Adli Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Bologna
Opstellingen Milan - Bologna
De opstellingen van Milan en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Bologna

Milan en Bologna treffen elkaar in de 3e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Manganiello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Bologna in de Serie A vond plaats op 4 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Milan favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Milan 18
Winst Bologna 2
Gelijkspel 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 7e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 13e plaats.