Nabeschouwing Milan - Inter Milan (3-2) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Milan het zaterdag 3 september 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Inter Milan (3-2)

Het Serie A duel tussen Milan en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 3-2 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door M. Brozovic, waarmee Inter met 0-1 de leiding nam. Milan kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Leao, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette O. Giroud zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Milan de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de voorsprong voor Milan vergroot nadat R. Leao de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Inter dat in de 67e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat E. Dzeko de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Chiffi en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Milan.

LIVE Milan - Inter Milan 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Milan Gele kaart voor T. Hernandez Milan
9' Gele kaart Inter Gele kaart voor D. Dumfries Inter
21' Doelpunt Inter Doelpunt M. Brozovic met assist van J. Correa Inter 0-1
28' Doelpunt Milan Doelpunt R. Leao met assist van S. Tonali Milan 1-1
32' Gele kaart Milan Gele kaart voor O. Giroud Milan
39' Gele kaart Inter Gele kaart voor M. Brozovic Inter
51' Gele kaart Milan Gele kaart voor C. De Ketelaere Milan
54' Doelpunt Milan Doelpunt O. Giroud met assist van R. Leao Milan 2-1
60' Doelpunt Milan Doelpunt R. Leao met assist van O. Giroud Milan 3-1
63' Wissel Milan Wissel B. Diaz voor C. De Ketelaere Milan
63' Wissel Inter Wissel H. Mkhitaryan voor N. Barella Inter
63' Wissel Inter Wissel F. Dimarco voor A. Bastoni Inter
64' Wissel Inter Wissel E. Dzeko voor J. Correa Inter
67' Doelpunt Inter Doelpunt E. Dzeko met assist van M. Darmian Inter 3-2
71' Gele kaart Inter Gele kaart voor S. Inzaghi Inter
72' Wissel Milan Wissel D. Origi voor O. Giroud Milan
72' Wissel Milan Wissel A. Saelemaekers voor J. Messias Milan
77' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Tonali Milan
83' Wissel Milan Wissel S. Kjaer voor D. Calabria Milan
83' Wissel Milan Wissel T. Pobega voor S. Tonali Milan
84' Wissel Inter Wissel R. Gosens voor M. Darmian Inter
84' Wissel Inter Wissel D. DAmbrosio voor S. de Vrij Inter
94' Gele kaart Milan Gele kaart voor R. Leao Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Inter Milan
Opstellingen Milan - Inter Milan
De opstellingen van Milan en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Inter Milan

Milan en Inter Milan treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Inter Milan in de Serie A vond plaats op 5 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Inter Milan favoriet. 18 keer wist de ploeg van Milan te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Milan. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Milan 9
Winst Inter Milan 18
Gelijkspel 7
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 6e positie staat, terwijl we Inter Milan terugvinden op de 4e plaats.