Nabeschouwing Milan - Juventus (2-0) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Milan het zaterdag 8 oktober 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milano.

Via de Milan - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Juventus (2-0)

Het Serie A duel tussen Milan en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 2-0 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door F. Tomori, waarmee Milan met 1-0 de leiding nam. Milan vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Diaz op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Milan.

LIVE Milan - Juventus 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Juventus Gele kaart voor J. Cuadrado Juventus
46' Doelpunt Milan Doelpunt F. Tomori met assist van O. Giroud Milan 1-0
46' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor J. Cuadrado Juventus
54' Doelpunt Milan Doelpunt B. Diaz Milan 2-0
55' Gele kaart Milan Gele kaart voor B. Diaz Milan
56' Wissel Juventus Wissel F. Miretti voor F. Kostic Juventus
56' Wissel Juventus Wissel L. Paredes voor M. Locatelli Juventus
58' Wissel Milan Wissel R. Krunic voor T. Pobega Milan
64' Wissel Milan Wissel A. Rebic voor O. Giroud Milan
64' Wissel Milan Wissel C. De Ketelaere voor B. Diaz Milan
78' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor D. Vlahovic Juventus
80' Wissel Juventus Wissel M. Soule voor A. Rabiot Juventus
84' Wissel Milan Wissel A. Vranckx voor I. Bennacer Milan
84' Wissel Milan Wissel D. Origi voor R. Leao Milan
94' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Kean Juventus
94' Gele kaart Juventus Gele kaart voor L. Paredes Juventus
94' Gele kaart Milan Gele kaart voor S. Tonali Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Juventus
Opstellingen Milan - Juventus
De opstellingen van Milan en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Juventus

Milan en Juventus treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Juventus in de Serie A vond plaats op 23 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 18 keer wist de ploeg van Milan te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Milan. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Milan 7
Winst Juventus 18
Gelijkspel 6
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 5e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 8e plaats.