Nabeschouwing Napoli - Bologna (3-2) || Serie A 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Napoli het zondag 16 oktober 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Bologna (3-2)

Het Serie A duel tussen Napoli en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Francesco Cosso geëindigd in een 3-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door J. Zirkzee, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Napoli kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Juan Jesus, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette H. Lozano zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 51 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Barrow de 2-2 maakte voor Bologna. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 69e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat V. Osimhen de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Francesco Cosso en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Bologna 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Dominguez Bologna
41' Doelpunt Bologna Doelpunt J. Zirkzee met assist van A. Cambiaso Bologna 0-1
45' Doelpunt Napoli Doelpunt Juan Jesus Napoli 1-1
46' Wissel Napoli Wissel H. Lozano voor M. Politano Napoli
46' Wissel Napoli Wissel V. Osimhen voor G. Raspadori Napoli
49' Doelpunt Napoli Doelpunt H. Lozano Napoli 2-1
51' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Barrow met assist van A. Cambiaso Bologna 2-2
58' Gele kaart Bologna Gele kaart voor L. Skorupski Bologna
69' Doelpunt Napoli Doelpunt V. Osimhen met assist van K. Kvaratskhelia Napoli 3-2
71' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor T. Ndombele Napoli
71' Wissel Bologna Wissel N. Moro voor G. Medel Bologna
76' Wissel Napoli Wissel M. Olivera voor M. Rui Napoli
77' Wissel Bologna Wissel C. Lykogiannis voor S. Posch Bologna
77' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor M. Aebischer Bologna
82' Wissel Napoli Wissel D. Demme voor S. Lobotka Napoli
89' Wissel Bologna Wissel L. De Silvestri voor A. Cambiaso Bologna
91' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Sansone Bologna
93' Gele kaart Bologna Gele kaart voor C. Lykogiannis Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Bologna
Opstellingen Napoli - Bologna
De opstellingen van Napoli en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Bologna

Napoli en Bologna treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Cosso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Bologna in de Serie A vond plaats op 17 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 16
Winst Bologna 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 17e plaats.