Nabeschouwing Roma - Napoli (0-1) || Serie A 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Roma het zondag 23 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Napoli (0-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 0-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 80e minuut door V. Osimhen, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Napoli dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Massimiliano Irrati, waardoor Napoli de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Roma - Napoli 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Roma Gele kaart voor C. Smalling Roma
48' Gele kaart Napoli Gele kaart voor H. Lozano Napoli
47' Gele kaart Napoli Gele kaart voor T. Ndombele Napoli
51' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
57' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor T. Ndombele Napoli
58' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Mourinho Roma
63' Wissel Roma Wissel A. Belotti voor T. Abraham Roma
74' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Spalletti Napoli
74' Gele kaart Roma Gele kaart voor Roger Ibanez Roma
75' Wissel Napoli Wissel G. Gaetano voor P. Zielinski Napoli
75' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor H. Lozano Napoli
78' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Olivera Napoli
79' Gele kaart Napoli Gele kaart voor S. Lobotka Napoli
80' Doelpunt Napoli Doelpunt V. Osimhen met assist van M. Politano Napoli 0-1
82' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor M. Camara Roma
82' Wissel Roma Wissel M. Vina voor R. Karsdorp Roma
82' Wissel Roma Wissel N. Matic voor G. Mancini Roma
85' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor L. Spinazzola Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Napoli
Opstellingen Roma - Napoli
De opstellingen van Roma en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Napoli

Roma en Napoli treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Napoli in de Serie A vond plaats op 18 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Roma als Napoli wisten 11 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 8 keer in een gelijkspel.

Winst Roma 11
Winst Napoli 11
Gelijkspel 8
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 1e plaats.