Nabeschouwing Salernitana - Roma (0-1) || Serie A 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Salernitana het zondag 14 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Arechi in Salerno.

Via de Salernitana - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salernitana - Roma (0-1)

Het Serie A duel tussen Salernitana en Roma is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 0-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door B. Cristante, waarmee Roma met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Roma dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Roma.

LIVE Salernitana - Roma 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salernitana - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor L. Coulibaly Salernitana
33' Doelpunt Roma Doelpunt B. Cristante Roma 0-1
39' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor N. Gyomber Salernitana
40' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor G. Kastanos Salernitana
48' Gele kaart Roma Gele kaart voor C. Smalling Roma
54' Wissel Salernitana Wissel F. Ribery voor G. Kastanos Salernitana
62' Wissel Salernitana Wissel J. Sambia voor P. Mazzocchi Salernitana
62' Wissel Salernitana Wissel D. Valencia voor E. Botheim Salernitana
68' Wissel Roma Wissel N. Matic voor T. Abraham Roma
72' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Matic Roma
73' Wissel Salernitana Wissel .. J. Kristoffersen voor L. Coulibaly Salernitana
78' Wissel Roma Wissel G. Wijnaldum voor N. Zaniolo Roma
88' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor P. Dybala Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Salernitana - Roma
Opstellingen Salernitana - Roma
De opstellingen van Salernitana en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salernitana gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Roma zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Salernitana - Roma

Salernitana en Roma treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Salernitana en Roma in de Serie A vond plaats op 10 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 2 keer wist de ploeg van Salernitana te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Salernitana. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.