Nabeschouwing Sampdoria - Fiorentina (0-2) || Serie A 2022/2023

Zondag 6 november 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Sampdoria het zondag 6 november 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Fiorentina (0-2)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een 0-2 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Fiorentina kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van G. Bonaventura. Fiorentina vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Milenkovic op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Fiorentina.

LIVE Sampdoria - Fiorentina 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Bonaventura met assist van Dodo Fiorentina 0-1
25' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Leris Sampdoria
37' Wissel Sampdoria Wissel J. Murillo voor B. Amione Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel M. Gabbiadini voor D. Montevago Sampdoria
46' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor L. Jovic Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Igor voor L. Martinez Quarta Fiorentina
58' Doelpunt Fiorentina Doelpunt N. Milenkovic met assist van C. Biraghi Fiorentina 0-2
65' Wissel Fiorentina Wissel S. Amrabat voor A. Duncan Fiorentina
66' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira voor A. Ferrari Sampdoria
66' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor G. Villar Sampdoria
71' Wissel Sampdoria Wissel N. Murru voor T. Augello Sampdoria
83' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor R. Mandragora Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel A. Barak voor C. Kouame Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Fiorentina
Opstellingen Sampdoria - Fiorentina
De opstellingen van Sampdoria en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Fiorentina

Sampdoria en Fiorentina treffen elkaar in de 13e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 16 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 12 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Sampdoria. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 9
Winst Fiorentina 12
Gelijkspel 11
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 19e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 14e plaats.