Nabeschouwing Spezia - Bologna (2-2) || Serie A 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Spezia het zondag 4 september 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Bologna (2-2)

De Serie A 2022/2023 wedstrijd tussen Spezia en Bologna geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door M. Arnautovic, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Spezia kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Bastoni, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van J. Schouten kwam Spezia in de 54e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Na 64 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Arnautovic de 2-2 maakte voor Bologna.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Spezia - Bologna 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Arnautovic met assist van G. Medel Bologna 0-1
38' Gele kaart Spezia Gele kaart voor E. Holm Spezia
47' Doelpunt Spezia Doelpunt S. Bastoni Spezia 1-1
46' Wissel Bologna Wissel N. Dominguez voor N. Moro Bologna
54' Eigen doelpunt Spezia Eigen doelpunt J. Schouten Spezia 2-1
56' Gele kaart Spezia Gele kaart voor S. Bastoni Spezia
62' Wissel Bologna Wissel R. Soriano voor M. Barrow Bologna
62' Wissel Bologna Wissel J. Zirkzee voor R. Orsolini Bologna
64' Wissel Spezia Wissel K. Agudelo voor V. Kovalenko Spezia
64' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Arnautovic met assist van R. Soriano Bologna 2-2
76' Wissel Spezia Wissel M. E. Ellertsson voor S. Bastoni Spezia
76' Wissel Bologna Wissel A. Cambiaso voor C. Lykogiannis Bologna
84' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor G. Medel Bologna
88' Wissel Spezia Wissel L. Sanca voor E. Holm Spezia
88' Wissel Spezia Wissel J. Sala voor E. Gyasi Spezia
91' Gele kaart Spezia Gele kaart voor J. Sala Spezia
96' Gele kaart Spezia Gele kaart voor D. Nikolaou Spezia
96' Gele kaart Bologna Gele kaart voor J. Zirkzee Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Bologna
Opstellingen Spezia - Bologna
De opstellingen van Spezia en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bologna zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Spezia - Bologna

Spezia en Bologna treffen elkaar in de 5e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Giua en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Bologna in de Serie A vond plaats op 21 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Bologna favoriet. 3 keer wist de ploeg van Spezia te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Spezia. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Spezia 0
Winst Bologna 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 13e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 16e plaats.