Nabeschouwing Spezia - Empoli (1-0) || Serie A 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Spezia het zondag 14 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Empoli (1-0)

Het Serie A duel tussen Spezia en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 1-0 overwinning voor Spezia. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door M. Nzola, waarmee Spezia met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Spezia.

LIVE Spezia - Empoli 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Spezia Gele kaart voor E. Gyasi Spezia
14' Gele kaart Empoli Gele kaart voor L. Henderson Empoli
36' Doelpunt Spezia Doelpunt M. Nzola met assist van S. Bastoni Spezia 1-0
54' Wissel Empoli Wissel N. Cambiaghi voor L. Henderson Empoli
60' Gele kaart Spezia Gele kaart voor A. Reca Spezia
61' Wissel Spezia Wissel A. Ekdal voor D. Verde Spezia
72' Wissel Empoli Wissel M. Satriano voor M. Destro Empoli
75' Wissel Spezia Wissel D. Strelec voor E. Gyasi Spezia
75' Wissel Spezia Wissel E. Holm voor A. Reca Spezia
88' Wissel Empoli Wissel J. Fazzini voor F. Bandinelli Empoli
91' Wissel Spezia Wissel J. Sala voor M. Bourabia Spezia
91' Wissel Spezia Wissel M. E. Ellertsson voor K. Agudelo Spezia
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Empoli
Opstellingen Spezia - Empoli
De opstellingen van Spezia en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Spezia - Empoli

Spezia en Empoli treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Empoli in de Serie A vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 2 duels tussen Spezia en Empoli eindigde namelijk in een gelijkspel.