Nabeschouwing Spezia - Fiorentina (1-2) || Serie A 2022/2023

Zondag 30 oktober 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Spezia het zondag 30 oktober 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Fiorentina (1-2)

Het Serie A duel tussen Spezia en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 1-2 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door N. Milenkovic, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Spezia kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Nzola, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 82e minuut moest Spezia verder met een man minder nadat D. Nikolaou een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat A. Cabral namens Fiorentina in de 90e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Davide Massa, waardoor Fiorentina dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Spezia - Fiorentina 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Spezia Gele kaart voor D. Nikolaou Spezia
14' Doelpunt Fiorentina Doelpunt N. Milenkovic met assist van C. Biraghi Fiorentina 0-1
20' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor J. Ikone Fiorentina
21' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor S. Amrabat Fiorentina
24' Gele kaart Spezia Gele kaart voor E. Gyasi Spezia
35' Doelpunt Spezia Doelpunt M. Nzola met assist van A. Ekdal Spezia 1-1
46' Wissel Fiorentina Wissel A. Duncan voor S. Amrabat Fiorentina
60' Wissel Spezia Wissel K. Amian voor A. Reca Spezia
61' Gele kaart Spezia Gele kaart voor A. Ekdal Spezia
62' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor G. Bonaventura Fiorentina
68' Wissel Spezia Wissel D. Strelec voor E. Holm Spezia
70' Gele kaart Spezia Gele kaart voor K. Amian Spezia
77' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor Dodo Fiorentina
77' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor L. Jovic Fiorentina
82' Rode kaart Spezia Rode kaart voor D. Nikolaou Spezia
84' Wissel Spezia Wissel P. Hristov voor E. Gyasi Spezia
90' Doelpunt Fiorentina Doelpunt A. Cabral Fiorentina 1-2
92' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor J. Ikone Fiorentina
94' Gele kaart Spezia Gele kaart voor M. Nzola Spezia
95' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Y. Maleh Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Fiorentina
Opstellingen Spezia - Fiorentina
De opstellingen van Spezia en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Spezia - Fiorentina

Spezia en Fiorentina treffen elkaar in de 12e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 14 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 3 keer wist de ploeg van Spezia te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Spezia. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Spezia 0
Winst Fiorentina 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 16e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 14e plaats.