Nabeschouwing Spezia - Sampdoria (2-1) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Spezia het zaterdag 17 september 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Sampdoria (2-1)

Het Serie A duel tussen Spezia en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 2-1 overwinning voor Spezia. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door A. Sabiri, waarmee Sampdoria met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van J. Murillo zorgde ervoor dat Spezia op 1-1 kwam te staan in de 12e minuut. In de 72e minuut zette M. Nzola zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Spezia de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simone Sozza, waardoor Spezia dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Spezia - Sampdoria 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Sampdoria Doelpunt A. Sabiri met assist van T. Augello Sampdoria 0-1
12' Eigen doelpunt Spezia Eigen doelpunt J. Murillo Spezia 1-1
23' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor A. Ferrari Sampdoria
42' Gele kaart Spezia Gele kaart voor S. Bastoni Spezia
43' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Villar Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel O. Colley voor A. Ferrari Sampdoria
59' Gele kaart Spezia Gele kaart voor V. Kovalenko Spezia
59' Wissel Spezia Wissel K. Agudelo voor S. Bastoni Spezia
61' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira voor G. Villar Sampdoria
69' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Leris Sampdoria
71' Wissel Sampdoria Wissel M. Gabbiadini voor M. Leris Sampdoria
71' Wissel Spezia Wissel A. Ekdal voor V. Kovalenko Spezia
71' Wissel Spezia Wissel P. Hristov voor A. Reca Spezia
72' Doelpunt Spezia Doelpunt M. Nzola met assist van E. Holm Spezia 2-1
78' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor F. Djuricic Sampdoria
81' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor F. Caputo Sampdoria
81' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor F. Djuricic Sampdoria
87' Wissel Spezia Wissel M. E. Ellertsson voor E. Ampadu Spezia
87' Wissel Spezia Wissel M. Caldara voor E. Gyasi Spezia
89' Gele kaart Spezia Gele kaart voor M. E. Ellertsson Spezia
90' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Murillo Sampdoria
90' Gele kaart Spezia Gele kaart voor M. Nzola Spezia
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Sampdoria
Opstellingen Spezia - Sampdoria
De opstellingen van Spezia en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Spezia - Sampdoria

Spezia en Sampdoria treffen elkaar in de 7e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 23 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Spezia. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Spezia favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Spezia 2
Winst Sampdoria 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 17e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 19e plaats.