Nabeschouwing Spezia - Sassuolo (2-2) || Serie A 2022/2023

Zaterdag 27 augustus 2022 - 20:45 uur

In de Serie A 2022/2023 neemt Spezia het zaterdag 27 augustus 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Sassuolo (2-2)

De Serie A 2022/2023 wedstrijd tussen Spezia en Sassuolo geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door D. Frattesi, waarmee Sassuolo met 0-1 de leiding nam. Spezia kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Bastoni, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Spezia vervolgens op 2-1. Het was M. Nzola die vanaf 11 meter wist te scoren in de 48e minuut.

Na 50 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Pinamonti de 2-2 maakte voor Sassuolo. In de 81e minuut moest Spezia verder met een man minder, nadat A. Ekdal een tweede gele kaart kreeg.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Spezia - Sassuolo 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Sassuolo Doelpunt D. Frattesi met assist van G. Kyriakopoulos Sassuolo 0-1
30' Doelpunt Spezia Doelpunt S. Bastoni Spezia 1-1
46' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor G. M. Ferrari Sassuolo
48' Penalty Spezia Penalty M. Nzola Spezia 2-1
46' Wissel Spezia Wissel M. Caldara voor P. Hristov Spezia
50' Doelpunt Sassuolo Doelpunt A. Pinamonti met assist van J. Toljan Sassuolo 2-2
58' Wissel Spezia Wissel V. Kovalenko voor D. Strelec Spezia
66' Wissel Spezia Wissel D. Verde voor K. Agudelo Spezia
66' Wissel Spezia Wissel A. Ekdal voor M. Bourabia Spezia
68' Gele kaart Spezia Gele kaart voor A. Ekdal Spezia
69' Wissel Sassuolo Wissel K. Thorstvedt voor D. Frattesi Sassuolo
77' Wissel Sassuolo Wissel G. Defrel voor A. Pinamonti Sassuolo
78' Wissel Sassuolo Wissel E. K. Ceide voor G. Kyriakopoulos Sassuolo
78' Wissel Spezia Wissel J. Sala voor S. Bastoni Spezia
81' Tweede gele kaart Spezia Tweede gele kaart voor A. Ekdal Spezia
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Sassuolo
Opstellingen Spezia - Sassuolo
De opstellingen van Spezia en Sassuolo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sassuolo zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Spezia - Sassuolo

Spezia en Sassuolo treffen elkaar in de 3e speelronde van de Serie A van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Cosso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Spezia en Sassuolo in de Serie A vond plaats op 18 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sassuolo. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Sassuolo favoriet. 2 keer wist de ploeg van Spezia te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Spezia. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Spezia 1
Winst Sassuolo 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 12e positie staat, terwijl we Sassuolo terugvinden op de 11e plaats.