Nabeschouwing Atalanta - Inter Milan (1-2) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 4 november 2023 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Atalanta het zaterdag 4 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Inter Milan (1-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 1-2 overwinning voor Inter Milan. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 40 minuten. Hakan Calhanoglu maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Inter vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Inter vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lautaro Martínez op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut wist Atalanta de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Gianluca Scamacca. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Atalanta kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 92e minuut moest Atalanta verder met een man minder, nadat Rafael Tolói een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simone Sozza, waardoor Inter Milan dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Atalanta - Inter Milan 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Marten de Roon Atalanta
33' Wissel Inter Wissel Matteo Darmian voor Benjamin Pavard Inter
35' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Sead Kolašinac Atalanta
40' Penalty Inter Penalty Hakan Calhanoglu Inter 0-1
40' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Gian Gasperini Atalanta
55' Wissel Atalanta Wissel Mario Pašalić voor Sead Kolašinac Atalanta
55' Wissel Atalanta Wissel Hans Hateboer voor Davide Zappacosta Atalanta
57' Doelpunt Inter Doelpunt Lautaro Martínez met assist van Henrikh Mkhitaryan Inter 0-2
61' Doelpunt Atalanta Doelpunt Gianluca Scamacca met assist van Ademola Lookman Atalanta 1-2
62' Wissel Atalanta Wissel Rafael Tolói voor Giorgio Scalvini Atalanta
70' Wissel Inter Wissel Carlos Augusto voor Federico Dimarco Inter
70' Wissel Inter Wissel Davide Frattesi voor Henrikh Mkhitaryan Inter
80' Wissel Atalanta Wissel Charles De Ketelaere voor Ademola Lookman Atalanta
80' Wissel Atalanta Wissel Luis Muriel voor Teun Koopmeiners Atalanta
85' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Rafael Tolói Atalanta
86' Wissel Inter Wissel Kristjan Asllani voor Hakan Calhanoglu Inter
86' Wissel Inter Wissel Alexis Sánchez voor Lautaro Martínez Inter
89' Gele kaart Inter Gele kaart voor Denzel Dumfries Inter
92' Tweede gele kaart Atalanta Tweede gele kaart voor Rafael Tolói Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Inter Milan
Opstellingen Atalanta - Inter Milan
De opstellingen van Atalanta en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Inter Milan

Atalanta en Inter Milan treffen elkaar in de 11e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Inter Milan in de Serie A vond plaats op 27 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Inter Milan favoriet. 14 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Atalanta. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 6
Winst Inter Milan 14
Gelijkspel 12
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 5e positie staat, terwijl we Inter Milan terugvinden op de 1e plaats.