Nabeschouwing Atalanta - Lazio (3-1) || Serie A 2023/2024

Zondag 4 februari 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Atalanta het zondag 4 februari 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Lazio (3-1)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 3-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Mario Pasalic, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 43e minuut voor dat Atalanta via Charles De Ketelaere op 2-0 kwam te staan. In de 76e minuut volgde een derde treffer van Atalanta, waarmee Charles De Ketelaere zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ciro Immobile zette Lazio even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Marco Guida toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Atalanta.

LIVE Atalanta - Lazio 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Mario Pasalic Atalanta
10' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Gian Gasperini Atalanta
16' Doelpunt Atalanta Doelpunt Mario Pasalic met assist van Giorgio Scalvini Atalanta 1-0
43' Penalty Atalanta Penalty Charles De Ketelaere Atalanta 2-0
46' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Luis Alberto Lazio
45' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Felipe Anderson Lazio
46' Wissel Lazio Wissel Luca Pellegrini voor Manuel Lazzari Lazio
46' Wissel Lazio Wissel Nicolò Casale voor Mario Gila Fuentes Lazio
47' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Nicolò Rovella Lazio
64' Wissel Lazio Wissel Pedro voor Gustav Isaksen Lazio
64' Wissel Atalanta Wissel Gianluca Scamacca voor Aleksei Miranchuk Atalanta
64' Wissel Atalanta Wissel Hans Hateboer voor Emil Holm Atalanta
64' Wissel Lazio Wissel Ciro Immobile voor Valentin Castellanos Lazio
69' Wissel Lazio Wissel Matías Vecino voor Luis Alberto Lazio
76' Doelpunt Atalanta Doelpunt Charles De Ketelaere met assist van Gianluca Scamacca Atalanta 3-0
78' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Éderson Atalanta
79' Wissel Atalanta Wissel Luis Muriel voor Charles De Ketelaere Atalanta
79' Wissel Atalanta Wissel Rafael Tolói voor Mario Pasalic Atalanta
84' Penalty Lazio Penalty Ciro Immobile Lazio 3-1
92' Wissel Atalanta Wissel Leonardo Mendicino voor Éderson Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Lazio
Opstellingen Atalanta - Lazio
De opstellingen van Atalanta en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Lazio

Atalanta en Lazio treffen elkaar in de 23e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Lazio in de Serie A vond plaats op 8 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Lazio favoriet. 14 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor Atalanta. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 12
Winst Lazio 14
Gelijkspel 7
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 4e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 9e plaats.