Nabeschouwing Atalanta - Milan (3-2) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Atalanta het zaterdag 9 december 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Milan (3-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Milan is onder leiding van scheidsrechter Federico La Penna geëindigd in een 3-2 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Ademola Lookman, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. Milan kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van O. Giroud, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette Ademola Lookman zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Atalanta de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Jović de 2-2 maakte voor Milan. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Atalanta dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Luis Muriel de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 93 minuten kon D. Calabria van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Milan het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Federico La Penna bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Milan 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Doelpunt Atalanta Doelpunt Ademola Lookman met assist van Teun Koopmeiners Atalanta 1-0
48' Doelpunt Milan Doelpunt O. Giroud met assist van A. Florenzi Milan 1-1
55' Doelpunt Atalanta Doelpunt Ademola Lookman met assist van Charles De Ketelaere Atalanta 2-1
59' Wissel Milan Wissel I. Bennacer voor S. Chukwueze Milan
71' Gele kaart Milan Gele kaart voor T. Reijnders Milan
72' Wissel Milan Wissel L. Jović voor R. Loftus-Cheek Milan
72' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Éderson Atalanta
80' Doelpunt Milan Doelpunt L. Jović met assist van C. Pulišić Milan 2-2
80' Gele kaart Milan Gele kaart voor D. Calabria Milan
82' Wissel Atalanta Wissel Luis Muriel voor Charles De Ketelaere Atalanta
82' Wissel Atalanta Wissel Aleksei Miranchuk voor Ademola Lookman Atalanta
87' Wissel Atalanta Wissel Michel Ndary Adopo voor Mario Pasalic Atalanta
88' Gele kaart Milan Gele kaart voor L. Jović Milan
88' Wissel Milan Wissel Y. Adli voor T. Reijnders Milan
95' Doelpunt Atalanta Doelpunt Luis Muriel met assist van Aleksei Miranchuk Atalanta 3-2
92' Gele kaart Milan Gele kaart voor I. Bennacer Milan
93' Tweede gele kaart Milan Tweede gele kaart voor D. Calabria Milan
98' Wissel Atalanta Wissel Emil Holm voor Matteo Ruggeri Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Milan
Opstellingen Atalanta - Milan
De opstellingen van Atalanta en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Milan zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Milan

Atalanta en Milan treffen elkaar in de 15e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico La Penna en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Milan in de Serie A vond plaats op 26 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 14 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Atalanta. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 10
Winst Milan 14
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 9e positie staat, terwijl we Milan terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.