Nabeschouwing Bologna - Fiorentina (2-0) || Serie A 2023/2024

Woensdag 14 februari 2024 - 19:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Bologna het woensdag 14 februari 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Fiorentina (2-0)

Het Serie A duel tussen Bologna en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 2-0 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Riccardo Orsolini , waarmee Bologna met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Bologna opnieuw te scoren. In de 95e minuut was het Jens Odgaard die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Bologna.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Bologna.

LIVE Bologna - Fiorentina 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Bologna Doelpunt Riccardo Orsolini  met assist van Lewis Ferguson Bologna 1-0
34' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Nikola Milenković Fiorentina
36' VAR: Afgekeurd doelpunt Riccardo Orsolini  Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Riccardo Orsolini  Bologna
56' Wissel Fiorentina Wissel Lucas Beltrán voor Giacomo Bonaventura Fiorentina
59' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Remo Freuler Bologna
70' Wissel Bologna Wissel Giovanni Fabbian voor Michel Aebischer Bologna
71' Wissel Fiorentina Wissel MBala Nzola voor Nicolás González Fiorentina
78' Wissel Bologna Wissel Charalampos Lykogiannis voor Alexis Saelemaekers Bologna
79' Wissel Bologna Wissel Dan Ndoye voor Riccardo Orsolini  Bologna
83' Wissel Fiorentina Wissel Maxime López voor Arthur Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel Alfred Duncan voor Rolando Mandragora Fiorentina
88' Wissel Bologna Wissel Riccardo Calafiori voor Victor Kristiansen Bologna
88' Wissel Bologna Wissel Jens Odgaard voor Joshua Zirkzee Bologna
92' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Stefan Posch Bologna
92' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Cristiano Biraghi Fiorentina
95' Doelpunt Bologna Doelpunt Jens Odgaard met assist van Charalampos Lykogiannis Bologna 2-0
97' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Lucas Beltrán Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Fiorentina
Opstellingen Bologna - Fiorentina
De opstellingen van Bologna en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Fiorentina

Bologna en Fiorentina treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 15 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Bologna. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 5
Winst Fiorentina 15
Gelijkspel 9
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 5e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 7e plaats.