Nabeschouwing Bologna - Lecce (4-0) || Serie A 2023/2024

Zondag 11 februari 2024 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Bologna het zondag 11 februari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lecce. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Lecce live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Lecce (4-0)

Het Serie A duel tussen Bologna en Lecce is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Manganiello geëindigd in een 4-0 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Bologna kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Sam Beukema. Bologna vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Riccardo Orsolini  op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut volgde een derde treffer van Bologna, waarmee Riccardo Orsolini  zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Bologna in de 82e minuut, nadat Jens Odgaard de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Bologna.

LIVE Bologna - Lecce 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Lecce teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Bologna Doelpunt Sam Beukema Bologna 1-0
27' Doelpunt Bologna Doelpunt Riccardo Orsolini  met assist van Stefan Posch Bologna 2-0
34' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Riccardo Calafiori Bologna
35' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Roberto DAversa Lecce
38' Wissel Lecce Wissel Nicola Sansone voor Lameck Banda  Lecce
41' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Pontus Almqvist Lecce
46' Wissel Lecce Wissel Alexis Blin voor Mohamed Kaba Lecce
46' Wissel Lecce Wissel Patrick Dorgu voor Antonino Gallo Lecce
49' Doelpunt Bologna Doelpunt Riccardo Orsolini  met assist van Riccardo Calafiori Bologna 3-0
51' Wissel Lecce Wissel Roberto Piccoli voor Nikola Krstović Lecce
61' Wissel Bologna Wissel Dan Ndoye voor Riccardo Orsolini  Bologna
61' Wissel Bologna Wissel Jens Odgaard voor Joshua Zirkzee Bologna
61' Wissel Bologna Wissel Lorenzo De Silvestri voor Stefan Posch Bologna
67' Wissel Bologna Wissel Oussama El Azzouzi voor Remo Freuler Bologna
74' Gele kaart Lecce Gele kaart voor Rémi Oudin Lecce
77' Wissel Lecce Wissel Hamza Rafia voor Rémi Oudin Lecce
78' Wissel Bologna Wissel Nikola Moro voor Lewis Ferguson Bologna
82' Doelpunt Bologna Doelpunt Jens Odgaard Bologna 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Lecce
Opstellingen Bologna - Lecce
De opstellingen van Bologna en Lecce zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Lecce zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Roberto D'Aversa
Voorbeschouwing Bologna - Lecce

Bologna en Lecce treffen elkaar in de 24e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Manganiello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Lecce in de Serie A vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Bologna favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Lecce slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bologna 7
Winst Lecce 1
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 8e positie staat, terwijl we Lecce terugvinden op de 13e plaats.